Radio România a organizat a doua dezbatere la Bruxelles în cadrul proiectului YOU+EU 2024 and Beyond.
Am discutat cu eurodeputata Ramona Strugariu, Renew Europe, despre bilanţul Parlamentului European şi alegerile europene din iunie 2024.
Eurodeputata Ramona Strugariu, membră a grupului politic Renew Europe, a salutat votul prin care Parlamentul European şi-a stabilit poziţia cu privire la legea menită să consolideze transparenţa şi independenţa media din Uniunea Europeană.
Parlamentul European a adoptat raportul “Parlamentarism, cetățenie europeană și democrație.
Riscurile de spălare a banilor și de finanțare a terorismului reprezintă o preocupare majoră pentru sistemul financiar al UE și pentru securitatea cetățenilor săi.
Europarlamentarul Ramona Strugariu (Renew Europe) a avut o intervenție în plenul Parlamentului European privind agențiile europene care operează în zona justiției și afacerilor interne.
Despre situațiile cu care se confruntă comunitatea LGBT de la noi, în special tinerii, când vine vorba de a fi acceptați discutăm în acest episod al podcastului Generația Z.
Președinția Consiliului și PE au ajuns la un acord provizoriu asupra unei propuneri de regulament privind Agenția UE privind Drogurile, care va transforma actualul Observator European pentru Droguri și Toxicomanie într-o veritabilă agenție
Directiva anti-SLAPP propusă de Comisia Europeană reprezintă un pas major privind protecţia persoanelor implicate în acţiuni de mobilizare publică împotriva procedurilor judiciare nefondate sau abuzive.
România trebuie să implementeze cât mai rapid reforme în justiție, tocmai pentru a accelera aderarea la Schengen și a crește profilul democratic și european al țării noastre.
Un compromis a fost găsit recent pentru deblocarea parţială a fondurilor europene destinate Ungariei, ceea ce a permis ridicarea obiecţiilor Budapestei asupra unui ajutor financiar european pentru Ucraina ...
Egalitatea de gen este una dintre problemele cel mai des aduse în dezbatere la diferite niveluri – local, regional, naţional sau european, fie că vorbim de factorii de decizie, fie, mai ales, de societatea civilă.
Directiva anti-SLAPP propusă de Comisia Europeană reprezintă un pas major înainte în lupta împotriva folosirii cătușelor pentru a intimida și a reduce la tăcere jurnaliştii.
Până pe 17 decembrie 2021, statele membre aveau obligația să finalizeze procesul de transpunere în legislația națională a unei directive europene din 2019, numită Directiva Whistleblowers (sau Directiva Avertizorilor de integritate)
Producția drogurilor în țările UE s-a intensificat în ultimii ani, iar continentul nu mai este doar un punct important pentru consum. Doar în 2020, peste 350 de laboratoare au fost identificate și distruse.