Sportivul săptămânii – Jucătoarea de tenis Monica Niculescu

sportivul săptămânii – jucătoarea de tenis monica niculescu Monica Niculescu, împreună cu Klara Zakopalova din Republica Cehă, au câştigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Hobart, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari.

Atenţia iubitorilor de sport se îndreaptă, în aceste zile, către emisfera sudică, mai exact către zona Australiei şi Noii Zeelande. Acolo au avut loc, de la începutul anului, mai multe turnee de tenis, în pregătirea Openului Australiei, care a luat startul luni, la Melbourne.

 

Intre învingătorii din aceste turnee s-a aflat, săptămâna trecută, şi o româncă. Este vorba de Monica Niculescu, jucătoare care, împreună cu Klara Zakopalova, din Republica Cehă, a câştigat, sâmbătă, proba de dublu din cadrul turneului WTA de la Hobart, dotat cu premii totale de 250.000 de dolari. Ele au învins în finală perechea numărul doi pe lista favoritelor, formată din Lisa Raymond, din Statele Unite, şi Shuai Zhang, din China, cu 6-2, 6-7, 10-8.

 

Pentru acest rezultat, Radio România Internaţional a declarat-o pe Monica Niculescu Sportivul Săptămânii. Să mai notăm că ea şi cu Zakopalova sunt la al doilea titlu consecutiv într-un turneu de dublu din calendarul WTA, după ce, în urmă cu o săptămână, s-au impus la Shenzhen, în China. Pentru Niculescu acesta este al patrulea titlu WTA la dublu. Alături de concursurile deja menţionate se află victoria obţinută în 2012, tot la Hobart, alături de Irina Begu, şi cea din 2009, de la Budapesta, obţinută împreună cu rusoaica Alisa Kleibanova.

 

Să mai notam că Monica s-a născut la Slatina, în data de 25 septembrie 1987. Trăieşte în Bucureşti de la vârsta de patru ani. A început tenisul la cinci ani şi este profesionistă din anul 2002. Cel mai sus în clasamentul mondial a urcat în februarie 2012, şi anume pe locul 28. In acest moment ocupă locurile 64, la simplu, şi 51, la dublu.

In aceste zile, ea evoluează la Open-ul Australiei. A trecut deja, la simplu, de primul tur, impunându-se în faţa jucătoarei Shahar Peer, din Israel, cu 6-4, 6-1.


www.rri.ro
Publicat: 2014-01-14 12:32:00
Vizualizari: 402
TiparesteTipareste