Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de război, pentru un caporal român din Afganistan

emblema de onoare a armatei româniei, cu însemn de război, pentru un caporal român din afganistan Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a conferit Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de război, caporalului Văduva Ionuţ Adrian din cadrul companiei româneşti dislocate pe Aeroportul din Kandahar.

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a conferit Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de război, caporalului Văduva Ionuţ Adrian din cadrul companiei româneşti dislocate pe Aeroportul din Kandahar, informează MApN într-un comunicat.

 

„Aflat în misiune de patrulare în zona adiacentă aeroportului din Kandahar, caporalul Văduva a identificat un obiect suspect care ulterior a fost confirmat ca fiind un DEI (Dispozitiv Exploziv Improvizat) de ultimă generaţie, fiind luate măsurile necesare pentru neutralizarea acestuia”, se afirmă în comunicat.

 

Adrian Ionuţ Văduva, aflat în misiune în Afganistan, a fost numit "Hero of the day" de Comandamentul Regional Sud al ISAF după ce a descoperit un dispozitiv exploziv improvizat în zona unde camarazii săi urmau să patruleze.

 

Militarul a mai fost decorat, în anul 2009, de către Preşedintele României cu medalia "Bărbăţie şi Credinţă" - Clasa a III-a, în urma acţiunilor întreprinse în Afganistan pentru respingerea unui atac insurgent şi acordarea primului ajutor unor colegi răniţi în acelaşi atac.

 

Caporalul Ionuţ Adrian Văduva are 29 de ani, este necăsătorit şi este militar profesionist din anul 2005. La 1 decembrie 2013 şi-a început cea de-a patra misiune în Afganistan.


www.rri.ro
Publicat: 2014-02-28 08:24:00
Vizualizari: 309
TiparesteTipareste