Fotbal flash - 6.03.2014

 fotbal flash - 6.03.2014 Meciul amical de fotbal dintre echipele României şi Argentinei, disputat pe Arena Naţională din Bucureşti, s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Meciul amical de fotbal dintre echipele României şi Argentinei, disputat pe Arena Naţională din Bucureşti, s-a încheiat la egalitate, 0-0.  Argentinienii au început mai bine meciul şi şi-au creat primele ocazii de gol, însă fotbaliştii români au echilibrat jocul pe fondul unei mai bune posesii a balonului şi au avut, la rândul lor, şansa de a înscrie. În repriza secundă, după efectuarea mai multor schimbări, echipa României s-a reaşezat pe teren într-o formulă din ce în ce mai defensivă pe măsura apropierii finalului meciului. Argentinienii au avut în repriza secundă două mari ocazii de gol. În min 48, apărătorul Florin Gardoş a salvat un gol ca şi făcut, după ce portarul Costel Pantilimon, introdus la pauză în locul lui Ciprian Tătăruşanu, fusese depăşit de Sergio Aguero. În minutul 86, a fost rândul lui Pantilimon să respingă miraculos, de pe linia porţii, un balon trimis de Ezequiel Lavezzi la un atac prelungit al argentinienilor.

 

Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, a declarat că echipa sa merita să câştige meciul cu România. ''Am fost superiori echipei României. În prima repriză am avut mai mult acţiuni individuale decât colective, iar în partea a doua a fost invers”. Tehnicianul argentinian a subliniat prestaţia lui Lionel Messi şi a portarului Sergio Romero. Antrenorul Sabella a acceptat că nu totul a fost aşa cum trebuie: ''Am fost un pic deconectaţi. Am fost dominaţi în prima parte a meciului, dar am redresat pe parcurs şi am încheiat jocul dominând clar''.

 

De cealaltă parte, selecţionerul României, Victor Piţurcă, s-a arătat mulţumit de jocul şi de rezultat. ''Acest egal înseamnă foarte mult pentru naţionala de fotbal a României.” a declarat Piţurcă care a explicat şi tactica adoptată de tricolori pentru a-l bloca pe Messi: ''N-a fost marcat de cineva anume. A fost o apărare în zonă, iar când mingea era la Messi, cel care-l ataca era imediat dublat, plus în spate se închideau şi mai mult culoarele. Cred că şi noi am contribuit la jocul mai puţin reuşit al lui Messi''.

 

Răzvan Burleanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. El a fost ales miercuri, chiar în ziua meciului România - Argentina, după al doilea tur de scrutin, în cadrul Adunării Generale a Federaţiei de specialitate, cu 113 voturi, în timp ce contracandidatul său, Vasile Avram, a primit 58 voturi. Imediat după ce alegerea sa a fost confirmată oficial, noul preşedinte a cerut demisia secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, pe care l-a acuzat în mai multe rânduri în campanie că face presiuni asupra membrilor afiliaţi să îl susţină pe candidatul Gică Popescu. În vârstă de 29 de ani, Răzvan Burleanu devine al doilea preşedinte al FRF după 1990, înlocuindu-l pe Mircea Sandu, care a condus fotbalul românesc timp de 24 de ani. Răzvan Burleanu a jucat fotbal la Centrul de copii şi juniori al clubului FCM Bacău. De la 14 ani a urmat cursurile Şcolii de Arbitri, fiind arbitru până la vârsta de 19 ani. Din 2012 este preşedintele Federaţiei Române de Minifotbal, fiind ales ulterior preşedinte al Federaţiei Europene de Minifotbal şi vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Minifotbal.


www.rri.ro
Publicat: 2014-03-06 11:44:00
Vizualizari: 495
TiparesteTipareste