Ziua Forţelor Terestre

ziua forţelor terestre Mai multe ceremonii militare au avut loc mirecuri, 23 aprilie, în Bucureşti, dar şi în ţară, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Mai multe ceremonii militare au avut loc mirecuri, 23 aprilie, în Bucureşti, dar şi în ţară, cu ocazia Zilei Forţelor Terestre. În Capitală, s-au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii, dar şi la Monumentul Infanteriei Române.

Prezent la manifestări, ministrul Apărării, Mircea Dușa, a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor Militari şi a transmis un mesaj tuturor militarilor români din țară și din teatrele de operaţiuni: „Sunt militari deosebiți, profesioniști, care își fac cu jertfă și solidaritate datoria față de țară. Armata română este mândră de militarii de la forțele terestre, ei sunt adevărați ambasadori ai României în lume.”

 

Pe lângă ceremoniile de la monumentele din Bucureşti, militarii au organizat adunări festive, simpozioane, expoziţii de carte şi foto, ziua porţilor deschise, competiţii sportive şi aplicativ militare. Cermoniile au fost încheiate cu o retragere cu torţe  de la Centrul Militar Naţional la sediul Statului Major al Forţelor Terestre  .


www.rri.ro
Publicat: 2014-04-23 20:06:00
Vizualizari: 265
TiparesteTipareste