Ceremonia de plecare a batalionului "Şoimii Carpaţilor"

ceremonia de plecare a batalionului "Şoimii carpaţilor" Primul-ministru român, Victor Ponta, a participat vineri, la Bistriţa, la ceremonialul de plecare în Afganistan a Companiei KAF GDA din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Şoimii Carpaţilor".

Primul-ministru român, Victor Ponta, a participat vineri, la Bistriţa, la ceremonialul de plecare în Afganistan a Companiei KAF GDA din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Şoimii Carpaţilor".

„Vreau să vă rog şi să vă cer să păstraţi acest renume al Armatei Române, să vă îndepliniţi misiunea cu aceeaşi cinste şi onoare şi să purtaţi drapelul României pe alte meleaguri cu cinstea şi onoarea cu care au făcut-o camarazii dumneavoastră. Ştiu cât de dificilă este misiunea pe care aţi îmbrăţişat-o, de fiecare dată vreau să îmi exprim solidaritatea şi respectul pentru camarazii dumneavoastră care au căzut în îndeplinirea îndatoririlor”, a declarat premierul.

 

Victor Ponta i-a dăruit comandantului companiei care urmează să plece în Afganistan un drapel al României, cerându-i să se asigure că toţi militarii se vor întoarce cu bine acasă. Batalionul este format din 124 de militari români ce vor avea ca misiune asigurarea pazei şi securităţii aeroportului din Kandahar. Plecarea militarilor este preconiAceasta este ce-a patra misiune în Afganistan pe care o execută militarii din cadrul Batalionului 812 Infanterie "Şoimii Carpaților" din Bistrița.zată să aibă loc în data de 21 mai, durata misiunii fiind de şase luni.

 

Alături de şeful Guvernului, au mai fost prezenţi la ceremonie, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul delegat pentru Ape şi Păduri, Doina Pană.

 


www.rri.ro
Publicat: 2014-05-10 00:15:00
Vizualizari: 250
TiparesteTipareste