"Scorpionii Roşii" s-au întors din Afganistan

"scorpionii roşii" s-au întors din afganistan "Scorpionii Roşii" din Craiova s-au întors, duminică, din Afganistan.

Compania KAF GAD, rotaţia a III-a, a Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab" - "Scorpionii Roşii" din Craiova s-a întors, duminică, din Afganistan, unde, timp de şase luni, a desfăşurat misiuni pentru securizarea zonei apropiate a bazei militare şi a zborurilor efectuate de pe Aeroportul Kandahar.

 

Militarii craioveni au fost aşteptaţi în Baza Aeriană 90 Otopeni de şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general maior Nicolae Ciucă, care i-a felicitat pentru modul cum şi-au îndeplinit misiunile şi le-a urat bun venit acasă.

 

Timp de aproximativ 6 luni, militarii craioveni au executat misiuni în sprijinul păcii, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţională şi forţele de securitate naţională afgane pentru realizarea apărării terestre a aeroportului Kandahar.

 

În decursul celor 6 luni de misiune, trei militari din cadrul companiei au fost desemnaţi 'Eroul zilei' de către comandantul RC SOUTH, general maior Paul LaCamera, trei ofiţeri din grupa comandă a companiei au fost decoraţi cu 'The Army Commendation Medal' iar comandantul companiei a primit 'Bronze Medal' pentru merite excepţionale şi contribuţia avută la desfăşurarea operaţiunilor militare în cadrul ISAF. 

 


www.rri.ro
Publicat: 2014-06-08 23:09:00
Vizualizari: 302
TiparesteTipareste