Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă Campionatul Mondial de Fotbal şi turneul WTA de la Bucureşti au dominat agenda sportivă din ultimele şapte zile.

Germania este noua campioană a lumii la fotbal. Duminică, la Rio de Janeiro, pe stadionul Maracana, formaţia antrenată de Joachim Loew s-a impus cu 1-0 în faţa Argentinei. A înscris Mario Götze, în a doua repriză de prelungiri. Pentru Germania, este al patrulea titlu mondial, după cele câştigate în 1954 şi 1974, ambele în Germania, şi cel obţinut în 1990, în Italia, când a învins tot Argentina.

Să mai notăm că în finala mică a Mondialului brazilian s-a impus Olanda, care a trecut, categoric, cu 3-0, sâmbătă, de echipa ţării gazdă.

 

Rămânem la fotbal pentru a nota debutul sezonului în fotbalul românesc. Ca în fiecare an, acesta a fost marcat de Supercupa României. Vineri, Astra Giurgiu a intrat pentru prima oară în posesia trofeului, după ce a învins Steaua, după executarea loviturilor de departajare, cu 6 la 4. După timpul regulamentar de joc şi cele două reprize de prelungiri, scorul fusese egal, 1 la 1. Vă amintim că Astra este câştigătoarea ediţiei 2013 – 2014 a Cupei României, după o finală câştigată tot cu Steaua, echipa campioană a României, şi tot după loviturile de la 11 metri.

 

În continuare, tenis. La Bucureşti s-a desfăşurat, săptămâna trecută, primul turneu feminin din circuitul WTA găzduit vreodată de România. Concursul a fost dotat cu premii de 250 de mii de dolari. A câştigat românca Simona Halep, favorita numărul unu a întrecerii. Ea s-a impus în finală în faţa jucătoarei italiene Roberta Vinci, cap de serie numărul 2, cu 6-1, 6-3. In semifinale, Halep trecuse, mult mai greu, de o altă româncă, Monica Niculescu, cu 6-2, 4-6, 6-1.

 

Este de notat că toate partidele pe care le-a disputat Simona au umplut arena centrală a Complexului Băncii Naţionale din Bucureşti. In acest moment se poate spune că Simona Halep este cea mai iubită şi apreciată sportivă a României. Care este însă secretul ascensiunii fulminante a acestei tinere sportive care a reuşit să urce până pe locul 3 în clasamentul mondial, cea mai înaltă poziţie ocupată vreodată de o jucătoare din România?  

Am muncit foarte mult, zilnic m-am ţinut de program… Am avut un program strict, nu m-am abătut de la el. Este o realizare foarte mare pentru mine că am ajuns pe locul 3. N-aş fi crezut, poate, la început de an, dar acum nu sunt nici surprinsă. Este un sentiment plăcut, am muncit pentru asta şi nu vreau să mă opresc aici. Vreau să merg cât de sus pot eu”.

La dublu s-a impus perechea română Elena Bogdan / Alexandra Cadanţu, care a trecut în finală de cuplul format din turcoaica Cagla Buyukakcay şi Karin Knapp, din Italia, cu 6-4, 3-6, 10-5.


www.rri.ro
Publicat: 2014-07-14 12:45:00
Vizualizari: 315
TiparesteTipareste