Cifre record la Gaudeamus Carte Şcolară 2014

cifre record la gaudeamus carte Şcolară 2014 Peste 36.000 de vizitatori – număr record pentru Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi pentru Programul LECTURA! Cea mai mare valoare a vânzărilor de carte înregistrată în istoria evenimentului!

Peste 36.000 de vizitatori – număr record pentru Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi pentru Programul LECTURA! Cea mai mare valoare a vânzărilor de carte înregistrată în istoria evenimentului!

Cea de a XII-a ediţie a Târgului Gaudeamus Carte Şcolară, eveniment iniţiat şi organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media şi găzduit timp de 12 zile de Piaţa Universităţii, s-a încheiat duminică, 28 septembrie. Târgul Gaudeamus Carte Şcolară, manifestare organizată în mod tradiţional la începutul anului şcolar, cu o ofertă adecvată momentului, face parte dintr-un program de anvergură naţională, iniţiat şi derulat de Radio România din 1994 – Programul Lectura, al cărui principal obiectiv este susţinerea, prin evenimente, a culturii scrise în ţara noastră. Palmaresul celor 20 de ani ai acestui proiect cultural este cel mai în măsură să „vorbească” despre rolul pe care Radio România, prin intermediul târgurilor din seria Gaudeamus, îl joacă pe piaţa naţională a cărţii: 83 de evenimente, peste 9.000 de expozanţi, circa 2.264.500 de vizitatori şi mai mult de 8.700 de manifestări organizate cu prilejul târgurilor.

Bilanţul statistic al acestei ediţii, în unanimitate caracterizată de către expozanţi drept un real succes de piaţă şi de promovare, include:

cifre record la gaudeamus carte Şcolară 2014 ·        43 de expozanţi (reuniţi în peste 30 de standuri), cu o ofertă reprezentativă pentru piaţa românească de manuale, auxiliare şi materiale didactice, în măsură să ofere tuturor celor implicaţi – elevi, personal didactic, profesionişti, cadrul optim de analiză, selecţie şi achiziţie a instrumentelor de lucru pentru anul şcolar 2014 – 2015.

·        Peste 36.000 de vizitatori – număr record deopotrivă pentru Târgul Gaudeamus Carte Şcolară şi pentru Programul Lectura 2014.

·        valoare totală a vânzărilor mai mare decât la ediţia precedentă.

·        Peste 6.000 de volume donate de către vizitatori în cadrul proiectului Cărţile se întorc acasă. Prin acest proiect, iniţiat şi derulat de Radio România de la începutul anului 2010, se urmăreşte colectarea de cărţi de la edituri şi de la persoane particulare dispuse să renunţe la o parte din volumele din biblioteca personală şi donarea lor către biblioteci din medii defavorizate, care nu au mai primit fonduri pentru achiziţii. Cărţile adunate cu prilejul Târgului Gaudeamus Carte Şcolară 2014, prin generozitatea vizitatorilor şi a unora dintre expozanţi (editurile Casa Radio, Cetatea de Scaun, Didactică şi Pedagogică, Meteor Press, Paralela 45, Sigma şi Semne - Artemis) vor avea ca destinaţie bibliotecile penitenciarelor Rahova şi Jilava.

·        Sâmbătă, 27 septembrie, în cadrul târgului a avut loc finala zonală a celei de a XII-a ediţii a Concursului Naţional de Lectură Mircea Nedelciu, competiţie dedicată elevilor de liceu şi denumită astfel în amintirea regretatului scriitor şi cofondator al Târgului Gaudeamus. Câştigătoarele concursului au fost: Alexandra Muşa (Colegiul Naţional Gheorghe Şincai) - locul 1, Luiza Constantin (Liceul Teoretic Al. I. Cuza – locul 2) şi Larisa Stroe – locul 3 (Colegiul Naţional I. L. Caragiale). Ocupanta locului 1 va participa la finala naţională a concursului, organizată în luna noiembrie în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus.

Partenerii evenimentului au fost, la această ediţie: Primăria Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi Spectacular. Următorul eveniment din cadrul Programului Lectura 2014 va fi Târgul Internaţional Gaudeamus Carte de Învăţătură, ediţia 21, care va avea loc în perioada 19 - 23 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo.

Secretariat Gaudeamus: tel./fax: 021.312.2240; e-mail:office@gaudeamus.ro.

 

Serviciul  Comunicare


www.rri.ro
Publicat: 2014-09-29 16:35:00
Vizualizari: 303
TiparesteTipareste