Laptele medicinal, un produs inspirat de prinţul Charles

laptele medicinal, un produs inspirat de prinţul charles Viorel Ghiuruţan, originar din Sălaj, judeţul Zalău, a decis să se apuce de o afacere plină de sănătate: producerea de lapte medicinal. Ideea i-a venit în urma unei declaraţii făcută de moştenitorul tronului al Marii Britanii.

Viorel Ghiuruţan, originar din Sălaj, judeţul Zalău, a decis să se apuce de o afacere plină de sănătate: producerea de lapte medicinal. Ideea i-a venit în urma unei declaraţii făcută de moştenitorul tronului al Marii Britanii. “Prinţul Charles spunea că sunt păşuni în România, pe care nu le găseşti aproape foarte rar şi explica flora care există pe păşunile respective. Noi le avem, nu le băgăm în seamă şi, la urmă poate că vor dispărea şi aici şi poate după mulţi ani ne vom da seama ce am avut şi ce am pierdut”, a declarat sălăjanul pentru RADOR.        

 

Astfel, Viorel Ghiuruţan a renunţat la viaţa la oraş şi a deschis o fermă de animale. În prezent are 400 de capre şi oi care pasc pe păşunile  din zonă, bogate în plante medicinale. “Animalul ăla va procesa furajul pe care-l mănâncă şi va da laptele în consecinţă, a ceea ce mănâncă, şi nu-i totuna ca animalul în păşune să mănânce scoartă, să mănânce spini, să mănânce frunze, să mănânce flori. Dacă-i spui cuiva şi zice 'dom'le, dar de ce?' Dacă este o păşune preponderentă cu spânz sau cu scaiul vânăt, sunt oameni care se chinuie să facă antibiotice din scai vânăt. Animalul ăsta îl mănâncă şi el procesează ceea ce mănâncă şi se regăseşte într-o anumită cantitate şi în lapte. Deci ăsta e antibioticul natural”, spune Ghiuruţan.

 

Laptele obţinut de tânărul sălăjan nu este industrializat şi poate fi produs doar în perioada anului în care cresc plante medicinale în zona montană din împrejurimi.  


www.rri.ro
Publicat: 2014-10-16 16:36:00
Vizualizari: 414
TiparesteTipareste