Pantofi lustruiţi în scop caritabil

pantofi lustruiţi în scop caritabil Clujenii care au trecut vineri, 5 decembrie, prin faţa Muzeului Etnografic al Transilvaniei au putut să îşi lustruiască ghetele pentru a îl aştepta pregătiţi pe moş Niculae şi, în acelaşi timp, să facă un gest caritabil.

Lustragii de pantofi au apărut din nou pe străzile din Cluj pentru o zi. Astfel, clujenii care au trecut vineri, 5 decembrie, prin faţa Muzeului Etnografic al Transilvaniei au putut să îşi lustruiască ghetele pentru a îl aştepta pregătiţi de moş Niculae şi, în acelaşi timp, să facă un act de caritate.

 

Acţiunea a fost realizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi a Breslei Meşteşugarilor din Transilvania, iar lustragii au fost Molnar Attila, preşedintele Breslei Meşteşugarilor din Transilvania şi Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

 

„E grea meseria de lustragiu, mai mult în sensul că e greu să convingem clienţii că merită lustruite încălţămintele. Până acum n-am găsit încălţăminte murdară, de parcă toţi oamenii au pornit azi la drum cu pantofii deja lustruiţi. Este o acţiune caritabilă, pe de o parte are ca scop evocarea unei meserii urbane vechi, care a dispărut, iar pe de alta, scopul principal este de a ajuta copiii cu nevoi special”, a declarat Molnar Attila, citat de Agerpres.

 

Banii strânşi au fost donați Grădiniţei Malteze din Cluj-Napoca, care îngrijeşte copii cu deficienţe neuromotorii şi deficienţe mentale asociate grave. ”În ajunul sărbătorii de Sfântu Nicolae, meseria de lustragiu este cea mai frumoasă din lume, pentru că se practică în beneficiul copiilor. Eu sunt ucenic lustragiu al lui Moş Nicolae şi învăţ cum se lustruiesc cizmele”, a spus Tudor Sălăgean.”


www.rri.ro
Publicat: 2014-12-08 17:11:00
Vizualizari: 400
TiparesteTipareste