O limuzină din colecţia lui Ceauşescu, vândută la licitaţie

o limuzină din colecţia lui ceauşescu, vândută la licitaţie Automobilul a fost vândut cu o sumă de peste nouă ori mai mare decât preţul de pornire.

O limuzină Paykan Hillman-Hunter (Chrysler) care i-a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu a fost vândută marţi, 9 decembrie, contra sumei de 37.000 de euro. Automobilul a fost pus în vânzare la Licitaţia de Crăciun organizată de casa Artmark, în Bucureşti, iar preţul de pornire a fost de 4.000 de euro. 

 

Limuzina fabricată de americanii de la Chrysler fusese primită de dictatorul comunist ca un cadou din partea şahului Mohammad Reza Pahlavi. Automobilul a fost achiziţionat de un cuplu de iranieni stabiliţi în Germania, a fost licitată în 45 de paşi, iar valoarea ei a crescut de peste nouă ori. 

 

Noii proprietari au spus achiziţia nu are legătură cu celebritatea fostului deţinător al limuzinei:  "Pentru noi, semnificaţia acestei maşini nu are legătură cu Ceauşescu (. ..) O vom păstra pentru că avem o colecţie de astfel de maşini. Cred că avem aproape 40 de astfel de automobile" 


www.rri.ro
Publicat: 2014-12-10 16:13:00
Vizualizari: 399
TiparesteTipareste