Deși recomandate de medici, vitaminele, hidratarea cu apă, mișcarea în aer liber nu sunt primele opțiuni ale românilor când se luptă cu durerile de cap și senzația de rău de după petercerea de Anul Nou. Ciorbele sunt folosite tradițional de români pentru a drege mahmureala. Cele mai folosite sunt ciorba de burtă și celebra ciorbă de potroace, ambele bogate în grăsimi. De altfel, ciorba de burtă este folosită ca remediu și în Turcia sau Mexic, conform unei liste a celor mai neobișnuite remedii, realizată de site-ul Gizmodo.
Un alt aliat în lupta cu mahmureala este zeama de varză. Una-două căni de zeamă de varză băute pe stomacul gol pot rezolva problema la români, dar și la polonezi. Germania se lausă și ea cu un remediu bizar - "katerfrühstück", adică felii de hering murat rulate peste castraveciori şi ceapă. Printre remediile de peste ocean se numără și o rețetă care include un ou crud. Amerincanii îl sorb în combinație cu sare piper, sos Worchestershire și sos picant. Mongolia pare să câștige competiția tratamentelor nobișnuite. Mahmureala este învisă aici cu un pahar de suc de roșii în care se adaugă ochi de oaie murați.