Nicolae - Ionel Ciucă, noul șef al Statului Major General

nicolae - ionel ciucă, noul șef al statului major general Pentru prima oară, înalta funcție în stat este ocupată de un militar instruit în teatrele de operaţii.

Generalul – locotenent Nicolae - Ionel Ciucă a fost învestit, marți, în funcția de șef al Statului Major General. Pentru prima oară, înalta funcție în stat este ocupată de un militar instruit în teatrele de operaţii, notează Agerpres. Prezent la ceremonie de învestitură, ministrul Apărării, Mircea Dușa a declarat:

„Aţi preluat astăzi cea mai înaltă funcţie din Armata Română. Sunteţi un om cu experienţă, aţi parcurs toate treptele carierei militare, începând de la comandat de pluton la comandat de batalion de divizie, în această perioadă aţi fost primul militar român, primul comandat care aţi condus un batalion de manevră în teatrele de operaţii în Afganistan în 2002, aţi participat la misiuni şi în alte teatre, în Irak, în Angola, v-aţi evidenţiat ca un militar şi comandat desăvârşit. [...]Vă felicit, dar să nu uitaţi că aveţi obiective foarte importante în perioada viitoare.”

 

Conform ministrului Apărări Naționale, principalul obiectiv al șefului Statului Major General este programul de modernizare şi înzestrare a armatei, până în 2017, creşterea capacităţii operaţionale şi programul mediu până în 2022. Totodată, sub conducerea generalului-locotenent Nicolae - Ionel Ciucă,  trebuie îndeplinite obiectivele stabilite la summitul NATO din Ţara Galilor, din programul de securitate europeană.

 


www.rri.ro
Publicat: 2015-01-06 19:53:00
Vizualizari: 858
TiparesteTipareste