Ajutor pentru șomerii din Spania

ajutor pentru șomerii din spania Românii din Spania care nu au loc de muncă pot solicita ajutorul de șomaj în valoare de 426 de euro, dacă îndeplinesc condițiile impuse de autoritățile spaniole.

Românii din Spania care nu au loc de muncă pot solicita ajutorul de șomaj în valoare de 426 de euro, dacă îndeplinesc condițiile impuse de autoritățile spaniole. Ajutorul se acordă pe o perioadă de 6 luni, iar beneficiarii sunt incluși într-un program de asistență pentru a-și găsi un loc de muncă în conformitate cu pregătirea profesională, anunță publicația “Românul” din Spania.

 

Pentru a solicita ajutorul de șomaj, trebuie urmați următorii pași:

solicitarea unei programări la Oficiul de Muncă la care sunteți înscris ca șomer în cautare de muncă; prezentarea următoarelor documente: pașaport, DNI, NIE, TIE; un cont bancar personal în care să fie virat ajutorul; semnarea și predarea unei declarații de căutare activă de muncă; să faceți dovada de trei ori că ați căutat un serviciu.

Primul ajutor va fi virat după o lună și o zi de la aprobarea solicitării. Serviciul Public de Muncă al Comunității Autonome (SEPE) va desemna un tutore pentru a ajuta șomerul care benificiază de ajutor să își găsească un loc de muncă.

 

Totodată, pentru acordarea ajutorului, șomerul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

să nu beneficieze de un alt ajutor social; să nu aibă un ajutor sau un venit minim, salariu social sau ajutoare similare; să aibă familie, soț/soție sau un copil cu vârsta mai mică de 26 ani/un copil mai mare de 26 de ani cu dizabilități care să nu aibă venituri mai mari de 486 de euro; să fi lucrat vreodată legal ca salariat; să nu fi renunțat voluntar la ultimul loc de muncă; să fi lucrat legal ca angajat minimum 90 de zile sau să fi fost înscris la Oficiile de Muncă în cautarea unei slujbe de la 1 decembrie 2014 și să fi fost pe listele de căutare de muncă timp de 360 de zile în ultimele 18 luni; să fi epuizat ajutoarele cu 6 luni în urmă înainte, inclusiv Prodi, Prepara și Renta Activa de Inserción; să fi căutat cu regularitate de muncă sau să fi participat la acțiuni propuse de Oficiile de Muncă.

Mai multe informații pot fi obținute de pe pagina de web SEPE sau prin telefon la numărul 901 119 999.

Sursa: Românul (Spania)


www.rri.ro
Publicat: 2015-03-01 21:03:00
Vizualizari: 880
TiparesteTipareste