UPDATE: Cetăţenii UE pot intra în Republica Moldova cu cartea de identitate

update: cetăţenii ue pot intra în republica moldova cu cartea de identitate Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat decizia executivului de la Chişinău prin care se permite accesul cetăţenilor UE, inclusiv cetăţenii români, pe teritoriul Republicii Moldova.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe al României a fost notificat luni, de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova cu privire la modificarea și completarea listei documentelor de călătorie acceptate pentru intrarea în Republica Moldova. Astfel, potrivit acestor modificări, cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, inclusiv cetățenii români, pot intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărților de identitate aflate în prezent în circulație (formatele ID1, ID2 sau biometric).




Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a salutat decizia executivului de la Chişinău prin care se permite accesul cetăţenilor UE, inclusiv cetăţenii români, pe teritoriul Republicii Moldova, în baza cărţilor de identitate aflate, şi nu doar a paşaportului, ca până în prezent.


"Măsura reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european", a declarat şeful dimplomaţiei române.


De asemenea, miercuri s-a deschis Centrul de Informare al României la Comrat ce va funcţiona ca un punct de acces gratuit la limba şi cultura română.


Centrul de Informare de la Comrat a fost dechis şi cu contribuţia Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, care a asigurat dotarea cu material didactic, mobilier şi tehnică IT. "Cunoașterea limbii române le va permite locuitorilor Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia să aibă acces nemijlocit la informația corectă privind beneficiile aduse de integrarea europeană și dezvoltarea democrației, favorizând adoptarea unei perspective pro-europene", a spus ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Angel Tîlvăr.



www.rri.ro
Publicat: 2015-06-17 17:52:00
Vizualizari: 583
TiparesteTipareste