Mesaj al Patriarhului Daniel cu prilejul Duminicii migranților români

mesaj al patriarhului daniel cu prilejul duminicii migranților români Patriarhul Daniel îi îndeamnă pe credincioșii români din străinătate să cultive legătura cu slujitorii Bisericii Ortodoxe Române.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Daniel, îi îndeamnă pe credincioșii ortodocși români din străinătate să cultive legătura cu slujitorii BOR prin participarea la viața liturgică a parohiilor românești din afara granițelor, adresându-le cuvinte de prețuire și de încurajare.

 

"Îndeosebi, ne adresăm părinților români plecați la muncă în străinătate, îndemnându-i să păstreze unitatea familiei și să rămână în permanent contact cu fiii și cu fiicele lor și cu cei rămași în țară, pentru că distanțele geografice mari să nu producă îndepărtare sufletească sau înstrăinare spirituală a unora față de alții", afirmă Patriarhul BOR, într-un mesaj cu prilejul Duminicii migranților români (16 august 2015), care în acest an coincide cu prăznuirea Sfinților Martiri Brâncoveni (16 august).

 

"Cu prilejul Duminicii migranților români, adresăm calde felicitări tuturor românilor care, cu demnitate și stăruință, contribuie la păstrarea, cultivarea și promovarea spiritualității și identității românești. Ne rugăm lui Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți românii aflați printre străini, dăruindu-le sănătate și mântuire, pace și fericire, dimpreună cu bucuria de a fi iubitori de Biserică și de Neam!", a urat Patriarhul.

 

Prin hotărârea Sinodului BOR din 25 februarie 2009, în prima duminică din august după marele praznic al Adormirii Maicii Domnului (15 august), există o zi dedicată tuturor românilor migranți. În afara granițelor României există 13 eparhii ortodoxe române în care slujesc 935 de clerici, în 844 de parohii și filii și 28 de mănăstiri și schituri.


www.rri.ro
Publicat: 2015-08-14 15:14:00
Vizualizari: 665
TiparesteTipareste