Zilele limbii române în Spania

zilele limbii române în spania În perioada 27-31 august 2015, la Coslada (Madrid, Spania) au avut loc „Zilele Limbii Române”, un amplu program cultural dedicat românilor din regiune.

Proiectul a debutat cu susţinerea de cursuri de formare şi metodica predării limbii române si a materilor de studiu în limba română. Cursurile au fost oferite gratuit cadrelor didactice care predau limbă, cultură şi civilizaţie în şcoli, în cadrul asociaţiilor sau al bisericilor din Spania, dar şi suplinitorilor care predau sau doresc să predea limba şi literatura română în comunităţile de români din străinătate.

 

Profesori formatori şi metodişti, inspectori şcolari din România au expus metode moderne de predare a limbii române ca limbă străină, metode de predare a materiilor de studiu în limba română si au susţinut activităţi practice.

Zvetlana Preoteasa, director general al „Institutul Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, a transmis mesajul ministrului delegat pentru relaţia cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr.

 

În cadrul programului de manisfestări dedicate Zilei Limbii Române în Spania, duminică , 30 august 2015, în zona Recinto Ferial, începând cu ora 19,00, a avut loc un concert susţinut de trupa Pasărea Colibri.

Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici şi Teo Boar au fost întâmpinaţi  de sute de români  ce purtau pe umeri drapelele ţării lor natale.


Partenerii evenimentului: Institutul Cultural Român, prin Direcţia Români din Afara Graniţelor şi Limba Română, Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni (MAE) şi Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa – FADERE.
 

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2015-08-31 23:58:00
Vizualizari: 613
TiparesteTipareste