Primul cimitir militar românesc din Federaţia Rusă

primul cimitir militar românesc din federaţia rusă Cimitirul construit în memoria militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial pe frontul de la Stalingrad va fi inaugurat duminică, în regiunea Volvograd.

Cimitirul construit în memoria militarilor români căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial pe frontul de la Stalingrad va fi inaugurat duminică, în regiunea Volvograd. Ceremonia oficială din localitatea Rossoşka se va desfășura în prezența secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniţă. 
Evenimentul este organizat de către Ambasada României în Federaţia Rusă, în colaborare cu autorităţile centrale şi locale ruse şi cu Asociaţia „Voennîe Memorialî”, informează MAE.

 

Data a fost aleasă în contextul sărbătoririi Zilei Armatei României, la 25 octombrie 2015, precum şi al celebrării a 70 de ani de la sfârşitul celei de-a doua conflagraţii mondiale în anul în curs.
"În cadrul manifestării va avea loc dezvelirea plăcii comemorative centrale a cimitirului militar, reînhumarea rămăşiţelor pământeşti ale unui număr de 10 eroi români identificate şi exhumate recent în regiune şi acoperirea simbolică a sicrielor acestora cu pământ adus din România special pentru această ceremonie", se mai arată îm comunicatul ministerului de externe. 


De asemenea, va avea loc o ceremonie religioasă în prezența unui sobor de preoți condus de ÎPS Varlaam Ploieşteanul și vor fi depuse coroane, jerbe şi flori la monumentele comemorative românesc, german şi sovietic din cadrul Complexului Memorial Rossoşka. La ceremonie și-au anuțat prezența și alți oficiali români din cadrul guvernului și a parlamentului. 


www.rri.ro
Publicat: 2015-10-24 20:07:00
Vizualizari: 404
TiparesteTipareste