Acordul de colaborare semnat între MAE și OIM, adoptat de Guvern

acordul de colaborare semnat între mae și oim, adoptat de guvern Guvernul a adoptat, printr-o hotărâre, Acordul de colaborare semnat la 2 noiembrie 2015, la București, între Ministerul Afacerilor Externe - prin Departamentul Consular - și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Guvernul României a adoptat Acordul de colaborare semnat la 2 noiembrie 2015, la București, între Ministerul Afacerilor Externe - prin Departamentul Consular - și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

 

Acordul prevede coordonarea activităților legate de repatrierea asistată a cetățenilor români aflați în situații dificile, precum și a activităților legate de consolidarea capacității de răspuns a MAE, prin Departamentul Consular, de schimburile de informații și documente, de cooperarea tehnică și de alte aspecte relevante în domeniu. Totodată se formalizează colaborarea din ultimii ani dintre MAE și OIM, în vederea eficientizării intervențiilor pe canale diplomatice pentru asistarea cetățenilor români aflați în dificultate.

 

Cooperarea cu Organizația Internațională pentru Migrație are în vedere sprijinirea acțiunilor MAE de repatriere a cetățenilor români din zone unde prezența consulară română este redusă sau nu există, în condițiile în care OIM are reprezentanți în 480 de zone/regiuni.

 

Înființată în 1951, OIM este principala instituție interguvernamentală specializată în domeniul migrației, activând în strânsă legătură cu parteneri guvernamentali, inter-guvernamentali și neguvernamentali. OIM își desfășoară activitatea în patru arii de gestionare a migrației: migrație și dezvoltare, facilitarea migrației, reglementarea migrației, migrația forțată.


www.rri.ro
Publicat: 2015-12-31 09:36:00
Vizualizari: 600
TiparesteTipareste