Săptămâna sportivă

săptămâna sportivă România ratează calificarea în semifinalele FedCup, noi meciuri în competițiile europene de handbal, iar "Stejarii" obțin prima victorie în 2016.

Echipa feminină de tenis a României a ratat calificarea în semifinalele Fed Cup. In jocul desfăşurat la Cluj,  contând pentru sferturile de finală, Cehia, deţinătoarea trofeului, a trecut de România cu 3 la 2. Sâmbătă, în primul meci de simplu, Simona Halep a fost învinsă de Karolina Pliskova cu 6-7, 6-4, 6-2. Monica Niculescu a restabilit egalitatea, trecând de Petra Kvitova cu 6-3, 6-4. Duminică, Simona Halep a punctat, şi ea, împotriva Kvitovei, câştigând în trei seturi: scor 6-4, 3-6, 6-3. A pierdut însă Niculescu în faţa Karolinei Pliskova, tot în trei seturi: 6-2, 4-6, 6-3. In aceste condiţii, a devenit decisiv jocul de dublu, în care perechea  Karolina Pliskova / Barbora Strycova  s­-a impus cu 6-2, 6-3 în faţa cuplului Andreea Mitu / Raluca Olaru.

 

Continuăm cu handbal feminin, pentru că în weekend au avut loc jocuri în Liga Campionilor. HCM Baia Mare a urcat pe locul 3 în grupa principală cu numărul unu. Vineri, formaţia din Maramureş a câştigat categoric, cu 32 la 24, jocul disputat acasă împotriva formaţiei maghiare FTC Budapesta. Săptămâna viitoare, HCM se deplasează în Franţa, unde va întâlni formaţia Fleury Loiret.

 

Tot o confruntare româno-ungară am avut şi sâmbătă, la Györ, unde echipa locală, Audi ETO, a trecut cu 28 la 22 de CSM Bucureşti. Formaţia română se află pe locul 4 în grupa principală doi. În următoarea partidă, pe 16 februarie, CSM joacă, la Bucureşti, cu gruparea macedoneană Vardar Skopje.

 

Naţionala României a debutat cu dreptul în sezonul 2016 al competiţiei Rugby Europe Championship. “Stejarii” au trecut cu 39-14, sâmbătă, la Cluj, de Portugalia. Formaţia română a obţinut şi punctul bonus ofensiv graţie unei evoluţii foarte bune în repriza a doua. La pauză, lusitanii conduceau cu 14-10, după ce au avut şi 14-7. În alte meciuri disputate în weekend, Georgia a surclasat Germania cu 59-7, iar Rusia a dispus cu 22-20 de Spania. Tricolorii vor juca următorul meci pe 13 februarie, la Madrid, cu Spania.

 

Din fotbal, să notăm că selecţionata divizionară a României a câştigat şi ultimul joc al cantonamentului din Turcia. Sâmbătă, elevii antrenorului Anghel Iordănescu au trecut cu 2 la 1 de formaţia bulgară Beroe Stara Zagora. Anterior, echipa română trecuse cu 5 la 1 de Torpedo Kutaisi, din Georgia, şi cu 1 la 0 de Zimbru Chişinău, din Republica Moldova.

Aflată tot în Turcia, campioana României, Steaua, şi-a încheiat pregătirea cu o înfrângere, 0 la 1 cu echipa slovacă Trencin. În Turcia, Steaua a mai înregistrat două victorii, două egaluri şi un eşec: 2-2 cu Young Boys Berna, din Elveţia,  2-0 cu Ujpest, din Ungaria, 1-0 cu Sturm Graz, din Austria, 0-3 cu Ludogoreţ Razgrad, din Bulgaria şi  2-2 cu Djurgardens, din Suedia.


www.rri.ro
Publicat: 2016-02-08 13:24:00
Vizualizari: 393
TiparesteTipareste