Doi jandarmi români decoraţi de Polonia cu Ordinul "Steaua Afganistanului"

doi jandarmi români  decoraţi de polonia cu ordinul "steaua afganistanului" Plutonierul adjutant Petru Solomon şi maiorul Viorel Cristea, doi jandarmi români care au participat la misiunea "Resolute Support" a NATO din Afganistan în 2013, au fost decoraţi, marţi, la Ambasada Poloniei.

 

Plutonierul adjutant Petru Solomon şi maiorul Viorel Cristea, doi jandarmi români care au participat la misiunea Resolute Support a NATO din Afganistan în 2013, au fost decoraţi, marţi, la Ambasada Poloniei, cu Ordinul "Steaua Afganistanului". 

 

În cadrul ceremoniei, ambasadorul Marcin Wilczek a arătat că Steaua Afganistanului este o decoraţie poloneză care a fost gândită pentru persoanele care s-au distins în misiunile din Afganistan, în special pentru militarii armatei poloneze şi cei din serviciile speciale poloneze. 'Faptul că lucrăm împreună în Afganistan este o altă dovadă a relaţiilor noastre apropiate, a prieteniei noastre durabile şi a viziunii noastre comune asupra viitorului', a declarat diplomatul. 

 

La ceremonie a fost prezent şi colonelul Robert Vîţă, adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, care i-a felicitat pe cei doi jandarmi pentru 'efort şi profesionalism'. Plutonierul adjutant Petru Solomon şi maiorul Viorel Cristea au fost decoraţi cu Ordinul Steaua Afganistanului la solicitarea Ministerului Afacerilor Externe al Poloniei pentru merit în colaborarea cu soldaţii armatei poloneze din cadrul contingentului militar polonez în Afganistan. 


www.rri.ro
Publicat: 2016-02-09 17:37:00
Vizualizari: 340
TiparesteTipareste