Manuale pentru comunităţile româneşti din Republica Moldova, Italia, Elveţia şi Australia

manuale pentru comunităţile româneşti din republica moldova, italia, elveţia şi australia Peste 700 de manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate, geografia României, au ajuns la comunităţile româneşti din Italia, Australia, Republica Moldova şi Elveţia.

Peste 700 de manuale de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate, geografia României, dar şi calendare, agende si Atlasul Geografic privind românii de pretutindeni au ajuns la comunităţile româneşti din Italia, Australia, Republica Moldova şi Elveţia.


În urma solicitărilor primite la  Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni din partea asociaţiilor româneşti, au fost trimise către ambasadele româneşti din Chişinău, Roma şi Berna, Consulatul General al României la Cahul, Protopopiatul din Bari și Episcopia Română din Australia şi Noua Zeelandă manuale editate de către IEH, agende, calendare şi DVD-uri care conţin filme documentare complementare manualelor de spiritualitate şi tradiţii şi obiceiuri.


Aceste materiale didactice vin în sprijinul învăţământului în limba română în afara graniţelor ţării prin promovarea limbii române, a culturii şi a tradiţiilor în rândul comunităţilor româneşti. Prioritatea IEH este aceea de a sprijini românii de pretutindeni, în vederea păstrării identităţii etnice, culturale şi lingvistice.



Manualele de limba şi literatura română, tradiţii şi obiceiuri româneşti, spiritualitate şi geografia României au fost create şi editate de către Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni pentru a fi folosite ca suport educaţional şi sunt adaptate la nevoile elevilor români care studiază în afara graniţelor ţării.


www.rri.ro
Publicat: 2016-02-12 14:39:00
Vizualizari: 663
TiparesteTipareste