Coreea de Sud - fără viză de lungă şedere pentru lucrători

coreea de sud - fără viză de lungă şedere pentru lucrători Românii detaşaţi în Coreea de Sud sau desfăşoară activităţi comerciale nu mai au nevoie de viză de lungă şedere.

Minsterul român de Externe anunţă scutirea de viză de lungă ședere necesară la intrarea în Republica Coreea,„pentru anumite categorii de persoane și în anumite condiții”. Astfel, „cetățenilor fiecăreia dintre cele două țări, care sunt detașați pe lângă reprezentanțele companiilor care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări sau care au semnat contracte de muncă cu o companie care se află și desfășoară activități comerciale pe teritoriul celeilalte țări li se va permite intrarea, pe teritoriul celeilalte țări fără viză pentru o ședere care să nu depășească nouăzeci (90) de zile în orice perioadă de 180 de zile”.

 

Românii care vor intra în Coreea de Sud pot solicita eliberarea unui permis de ședere în scop de muncă fără a fi posesorii unei vize de lungă ședere D/AM sau D/DT.

 

Acordul dintre Guvernul României şi Guvernul Republicii a intrat în vigoare, duminică, 13 martie 2016, şi este rezultatul unor negocieri intense, pe parcursul mai multor ani, între autoritățile române şi cele coreene și reflectă o foarte bună cooperare între acestea.

 


www.rri.ro
Publicat: 2016-03-14 14:21:00
Vizualizari: 1104
TiparesteTipareste