Titluri de călătorie pentru românii din străinătate

titluri de călătorie pentru românii din străinătate Titlurile se eliberează pentru cetățenii români aflați în străinătate care nu mai posedă un document de călătorie valabil, pentru ca titularul să-și poată continua călătoria, a-şi reglementa șederea ori a se întoarce în țară.

Guvernul a adoptat, miercuri, o Hotărâre care stabilește conținutul, forma și dimensiunea titlurilor de călătorie eliberate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României. Aceste titluri se eliberează pentru cetățenii români aflați în străinătate care nu mai posedă un document de călătorie valabil, pentru ca titularul să-și poată continua călătoria, a-şi reglementa șederea ori a se întoarce în țară.

 

De asemenea, se eliberează titluri de călătorie pentru străinii care beneficiază de statutul de refugiat sau de protecție subsidiară acordată de România și pentru membrii de familie ai acestora pentru care s-a solicitat reunificarea familiei, precum și pentru apatrizii cu drept de ședere pe termen lung pe teritoriul României.

 

Pentru eliberarea tuturor tipurilor de titluri de călătorie, misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României percep taxe consulare, conform legii.

 

Comunicat al Guvernului României


www.rri.ro
Publicat: 2016-07-08 16:59:00
Vizualizari: 720
TiparesteTipareste