Foto-concertul “ Pe urmele Frontului din Balcani”

foto-concertul “ pe urmele frontului din balcani” Spectacolul muzical ”Pe urmele Frontului din Balcani” a prezentat 400 de imagini de război din perioada 1914-1918, proiectate pe un ecran, în timp ce trupa OZMA a cântat jazz.

Trupa franceză de jazz OZMA  a oferit publicului român, în premiră, la teresa Green Hours din Bucureşti, un spectacol inedit despre Primul Război Mondial. Spectacolul muzical ”Pe urmele Frontului din Balcani” a prezentat 400 de imagini de război din perioada 1914-1918, proiectate pe un ecran, în timp ce trupa OZMA a cântat jazz. Artiştii şi-au propus ca prin acest concert să readucă episodul tragic al istoriei, îmbinând muzica cu istoria.

 

Proiecţiile au cuprins imagini de pe frontul din Balcani, cuprins între Grecia, Macedonia, Serbia, România şi Moldova,  imgini mai puţin cunoscute ale un război care a marcat în mod ireversibil destinul continentului european. Publicul s-a confruntat cu realitatea acelor vremuri a trăit o experienţă emoţională cu totul inedită.


Foto-concertul  „Pe urmele Frontului din Balcani” a fost realizat de către Ambasada Franţei în România şi  Institutul Francez din România.


www.rri.ro
Publicat: 2016-09-16 16:27:00
Vizualizari: 470
TiparesteTipareste