UPDATE Patru militari români răniți în Afganistan

update patru militari români răniți în afganistan Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a anunțat că veștile privind sănătatea celor patru militari răniți sunt "din ce în ce mai bune".

UPDATE: Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, a precizat, duminică seară, că starea de sănătate a celor patru militari români răniâi în Afganitan s-a îmbunătățit. "Vă mărturisesc că respir mai ușurat pe măsură ce primim vești din ce în ce mai bune despre starea celor patru militari ai noștri răniți în dimineața aceasta într-un nou act laș, murdar. Sunt pe mâini bune acolo, în spitalul din Baza Kandahar, unde beneficiază de atenția și îngrijirea unei echipe medicale competente", a anunțat ministrul pintr-o postare pe Facebook. 

Ministrul a mai adăugat că mesajele de încurajare primite au ajuns la militarii români din Afganistan: "Ținem legătura în permanență cu familiile lor, iar pe dumneavoastră vom continua să vă informăm de fiecare dată când vom avea informații noi. Vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare și îmbărbătare pentru cei patru militari. Au fost trimise acolo, la Kandahar, și cu siguranță au fost apreciate." 

 

----

Patru militari români au fost răniți, duminică, în Afganistan, în urma exploziei unui dispozitiv explozibil improvizat, anunță Ministerul Apărării Naționale. Cei patru români se aflau într-o misiune de patrulare în provincia Kandahar.

 

“Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor. Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți”, a comunica MapN.

 

Batalionul Infanterie 'Rechinii Albi' se află în Afganistan din luna august unde execută misiuni specifice de asigurare a protecției forței în zona de apărare terestră apropiată bazei militare Kandahar. 


www.rri.ro
Publicat: 2016-09-25 21:50:00
Vizualizari: 872
TiparesteTipareste