Jurnal românesc - 6.10.2016

jurnal românesc - 6.10.2016 La Palatul Cotroceni a avut loc, astăzi, Diaspora Business Summit - Împreună pentru România, la care a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis.

La Palatul Cotroceni a avut loc, astăzi, Diaspora Business Summit - Împreună pentru România, la care a fost prezent şi preşedintele Klaus Iohannis. Această reuniune a adus împreună oameni de afaceri şi antreprenori români din ţară şi din străinătate, în vederea dezvoltării oportunităţilor de afaceri şi investiţii din Romania. Prin acestă întâlnire este încurajată reconectarea românilor din diaspora cu România. Conform studiului Românii din Diaspora, realizat de Open-I Research la finele anului trecut, 62% dintre românii intervievaţi au declarat că doresc să investească în România, principalele domenii vizate fiind turismul şi agricultura. În acelaşi timp, pentru 83% dintre intervievaţi, principala barieră care îi împiedică să deschidă o afacere în ţară este corupţia, dar, cu toate acestea, 58% dintre cei chestionaţi au susţinut că s-ar întoarce în România pentru a fi alături de cei dragi.


Guvernul Marii Britanii a anunţat, recent, că vrea să limiteze angajarea cetăţenilor străini şi că va analiza posibilitatea modificării legislaţiei pentru a îngreuna procedurile care le permit companiilor să angajeze cetăţeni străini. Premierul Theresa May a explicat că votul pro Brexit reprezintă un semn că imigraţia este la un nivel prea mare. O astfel de decizie i-ar putea afecta şi pe românii aflaţi la muncă în Regat, adică cel puţin 175.000 de persoane, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Muncii, un număr în continuă creştere, cu 30.000 în plus doar faţă de anul anterior. Pregătirea şi derularea procedurilor de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost dezbătută miercuri şi la Bucureşti, în cadrul întrevederii pe care Dacian Cioloş a avut-o cu negociatorul şef pentru Brexit, Michel Barnier. Dacian Ciolos i-a transmis acestuia că negocierile pentru părăsirea Uniunii trebuie să fie organizate într-un format inclusiv ce asigură o viziune comună a statelor membre, iar România doreşte să fie parte a nucleului de integrare europeană. Un raport pregătit de grupul de lobby TheCityUk avertizează că aproape 70.000 de locuri de muncă sunt riscate în eventualitatea unui Brexit dur, iar ieşirea Marii Britanii din piaţa comună europeană ar putea costa băncile şi business-urile asociate din Regat aproximativ 40 de miliarde de lire.


Aproape 1.400 de agenţii de turism au rămas fără licenţe, pentru că nu au putut prezenta poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului, poliţă pe care orice agenţie este obligată să o aibă şi s-o afişeze public. Pentru unele agenţii, licenţa a fost retrasă la cerere sau pentru că nu au respectat alte prevederi legislative. Agenţia Naţională pentru Turism a luat aceste măsuri după ce a notificat în prealabil agenţiile respective, iar lista finală a celor care au rămas fără dreptul de a vinde pachete turistice poate fi consultată pe site-ul instituţiei. În această vară, două mari agenţii de turism au intrat în insolvenţă din cauza problemelor financiare şi nu şi-au mai putut onora angajamentele către turişti.


Autoritatea Electorală Permanentă(AEP) a transmis Ministerului de Externe lista cu cele şapte localităţi din străinătate în care trebuie înfiinţate secţii de votare pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Este vorba de Carabetcova, Căuşeni, Bardar şi Soroca, în Rep.Moldova, de Tarancon şi Torrejon de  Ardoz, în Spania, şi de Luton, în Marea Britanie. Potrivit AEP, din aceste localităţi au fost înregistrate cel puţin 100 de solicitări pentru înfiinţarea unei secţii de votare.



www.rri.ro
Publicat: 2016-10-06 12:10:00
Vizualizari: 523
TiparesteTipareste