Brazi de Crăciun de designer vânduţi în scop caritabil

brazi de crăciun de designer vânduţi în scop caritabil O licitaţie pentru vânzarea a opt pomi de Crăciun, creaţi de designeri din materiale naturale şi reciclabile, pentru funcţionarea centrului dedicat copiilor ce provin din medii defavorizate.

O licitaţie pentru vânzarea a opt pomi de Crăciun, creaţi de designeri din materiale naturale şi reciclabile, îmbinate cu elemente care amintesc de strălucirea iernii, este metoda inedită prin care Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie din Cluj Napoca încearcă să completeze veniturile necesare pentru funcţionarea centrului dedicat copiilor ce provin din medii defavorizate.

 

Raimonda Boian, responsabilul PR al evenimentului a declarat că din acest gen de proiecte toată lumea are de câştigat. Întregul eveniment este o provocare, pe de o parte, pentru designeri, care au venit cu idei creative şi interesante, dar şi pentru mediul de afaceri, căruia i se lansează provocarea de a oferi angajaţilor un brad de Crăciun eco-friendly, ajutând în acelaşi timp la educarea copiilor din comunitate.

 

Toţi brazii creaţi pentru această licitaţie sunt confecţionaţi din materiale naturale — lemn, fibre textile, blană, metal, creatorii încercând, fiecare, să creeze prin pomii de Crăciun un univers al iernii şi copilăriei. Mai mult decât atât, unul dintre brazi este realizat din materiale reciclabile, creatorul dorind astfel să transmită, pe lângă obiectul artistic, şi o idee care pune accentul pe viitorul omenirii.

 

La centrul de asistenţă din Cluj Napoca vin zilnic 45 de copii care trăiesc în familii cu venituri mici şi în risc de eşec şcolar. Copiii primesc ajutor la teme, participă la consiliere psihologică, dezvoltă abilităţi de vorbire, de scris şi de învăţare cu ajutorul psihopedagogului şi iau parte la activităţile de socializare, pentru a învăţa comportamente sociale dezirabile. În fiecare zi, copiii primesc şi o masă caldă, poate singura din acea zi.

 

Anul trecut, la licitaţia de brazi de Crăciun s-au strâns peste 5.000 de lei, care au fost folosiţi pentru susţinerea centrului.


www.rri.ro
Publicat: 2016-12-12 14:12:00
Vizualizari: 334
TiparesteTipareste