Techirghiol

techirghiol Bun găsit la prima rubrică turistică din acest an! Astăzi vă propunem o destinaţie tocmai bună pentru relaxare după sărbători: Techirghiol.

Bun găsit la prima rubrică turistică din acest an! Astăzi vă propunem o destinaţie tocmai bună pentru relaxare după sărbători: Techirghiol. Staţiune balneoclimaterică permanentă din judeţul Constanta, Techirghiol este situată la 16 km sud faţă de municipiul Constanţa, pe malul lacului cu acelaşi nume. Lacul Techirghiol este cunoscut pentru calităţile apei sărate (mineralizate) şi a nămolului sapropelic, folosit în tratarea mai multor afecţiuni severe sau mai uşoare.  

  

Fiind în principal o destinaţie pentru cei interesaţi de recuperarea medicală facilitată aici, Irina Bătinaş, directorul unui complex balnear şi de recuperare ne spune de ce proceduri putem beneficia: "Avem toată gama de băi de nămol, împachetări cu nămol, masaj de nămol, hidrochinetoterapie la bazin cu apă sărată din lacul Techirghiol,  încălzită la 32-35 de grade Celsius, kinetoterapie, toată gama de electrice, avem un aparat nou care se numeşte Tecar, procedura se numeşte Tecarterapie funcţionează pe acelaşi principiu ca aparatele electrice doar că este cu unde radio. Avem băile de plante, care sunt benefice, duş subacval, băi galvanice, împachetări cu parafină, masaj uscat cu ulei de măsline, aerosoli cu apă sărată, fototerapie, acupunctură, injecţii cu Gerovital, masă de elongaţii. Toată gama de servicii care există într-un centru balnear."


Pentru eficienţă, cura balneară este bine să dureze minim 12-14 zile, dar se poate prelungi până la 21 de zile. În plus foarte multe proceduri oferite de centrele de tratament vizează relaxarea sau eliminarea efectelor stresului, media de vârstă a pacienţilor scazând de la an la an, în sensul în care şi cei tineri au învăţat să prevină afecţiunile, nu numai să le trateze în momentul în care apar.


Dincolo de centre de tratament balnear, oraşul beneficiază şi de un complex sportiv cu un bazin de înot, de o promenadă modernă, de un debarcader şi, nu în ultimul rând, de o grădină botanică, soră cu gradina botanică de la Balcic, din Bulgaria. Grădina Botanică face parte din proiectul "Arta grădinăritului transfrontalier la Marea Neagră", proiect care îşi propune să dezvolte turismul transfrontalier prin diversificarea atracţiilor naturale şi culturale din zonele Techirghiol, România, şi Balcic, Bulgaria.


În speranţa că veţi adăuga Techirghiolul pe lista destinaţiilor de vacanţă, vă aşteptăm şi data viitoare cu o nouă tentaţie turistică.



www.rri.ro
Publicat: 2017-01-04 10:52:00
Vizualizari: 620
TiparesteTipareste