Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava este lider în topul invențiilor

universitatea ”Ştefan cel mare” din suceava este lider în topul invențiilor Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a obţinut primul loc în topul universităţilor româneşti alcătuit pe baza brevetelor de invenţii acordate în anul 2016 de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România.

Universitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava a obţinut primul loc în topul universităţilor româneşti alcătuit pe baza brevetelor de invenţii acordate în anul 2016 de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci din România. În anul 2016, OSIM a acordat universităţii sucevene 34 de brevete de invenţie, rezultat care clasează universitatea suceveană pe primul loc între instituţiile de învăţământ superior din ţară. Universitatea din Suceava este urmată în clasament de Universitatea ”Transilvania” din Braşov cu 13 brevete şi Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iaşi cu 11 brevete.

 

Contribuţii importante au fost făcute de centrele de inventică ale universității la inițiativa regretatului profesor Dorel Cernomazu în cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor şi de profesorul Gheorghe Gutt, în cadrul Facultăţii de Inginerie Alimentară. În anul 2016, brevete naţionale au obţinut 21 de universităţi româneşti potrivit Buletinelor Oficiale de Proprietate Intelectuală publicate de OSIM şi Bazei de date Espacenet a Oficiului European de Brevete.


www.rri.ro
Publicat: 2017-01-23 16:28:00
Vizualizari: 303
TiparesteTipareste