Îmbrățișări la Oradea, oferite de elevi și studenți la Psihologie

Îmbrățișări la oradea, oferite de elevi și studenți la psihologie Zeci de persoane au primit cu câteva zile în urmă câte o caldă îmbrățișare, pe pietonala Republicii din Municipiul Oradea, de la elevi ai Liceului 'Don Orione' și câțiva studenți la Psihologie.

Zeci de persoane au primit cu câteva zile în urmă câte o caldă îmbrățișare, pe pietonala Republicii din Municipiul Oradea, de la elevi ai Liceului 'Don Orione' și câțiva studenți la Psihologie, care au ținut să marcheze prin această acțiune stradală Ziua Internațională a Îmbrățișărilor, sărbătorită pe 21 ianuarie. „Pe mine m-a emoționat și m-a uimit reacția unei bătrânice, pe care am îmbrățișat-o. Dânsa a început să plângă și mi-a spus că ea nu are nepoței și ne-a dorit tot binele din lume. Chiar îi mulțumim”, a declarat, pentru AGERPRES, Alesia Gavriș, elevă în clasa a 6-a A, una dintre inițiatoarele evenimentului.

 

Nu au fost omiși de la gestul tandru și tonic nici polițiștii sau jandarmii însoțitori, nici ziariștii prezenți ori chiar o statuie. “Oamenii vor să fie îmbrățișați pentru că duc lipsă de afecțiune, de iubire, au nevoie de fețe senine în jurul lor, iar copiii aceștia le oferă dragoste pură, necondiționată”, a declarat psihologul liceului „Don Orione”, Ioana Drugaș. Iar directorul Departamentului de Psihologie din cadrul Universității Oradea, conferenţiar universitar doctor Marius Drugaș, a subliniat efectele benefice ale apropierii umane.

 

„Îmbrățișarea este o formă a intimității fizice, ale cărei beneficii, conform literaturii de specialitate din domeniul psihologiei, pot fi: scăderea tensiunii arteriale, creșterea nivelului de dopamină, oxitocină și endorfină — hormonii fericirii, dragostei și atașamentului, care creează un tonus psihic plăcut, armonios”, a afirmat Marius Drugaș.


www.rri.ro
Publicat: 2017-01-26 14:22:00
Vizualizari: 516
TiparesteTipareste