Condiții meteo severe în SUA

condiții meteo severe în sua Furtuni de zăpadă, viscol și temperaturi scăzute în New York și statele din nord-estul Statelor Unite ale Americii.

Serviciul Național de Meteorologie (National Weather Service) a emis o serie de alerte privind condițiile meteorologice severe pentru nord-estul Statelor Unite, anuță MAE. Avertizarile sunt valabile în perioada 10-11 decembrie și vizează statele Connecticut, Massachusetts, New Hampshire,  New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Vermont. În aceste state se înregistrează furtuni de zăpadă, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute și viscol.

 

Multe curse aeriene sunt anulate

 

Mai multe curse aeriene din și spre New York, Boston, Philadelphia, Hartford au fost anulate iar traficul ferovoar este afectat de ninsorile abundente. În New Yor, traficul aerian și feroviar este restricționat. Cursele din și spre aeroporturile JFK, LaGuardia și Newark  sunt, în cea mai mare parte, anulate sau prezintă întârzieri considerabile, după cum precizează MAE.

 

Românii afectați pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la New York: +12126829120, +12126829121, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al C.G. al României la New York: +19176799874.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-02-10 21:29:00
Vizualizari: 549
TiparesteTipareste