Andreea Păstîrnac, întâlniri cu ambasadorii Croației și Sloveniei

andreea păstîrnac, întâlniri cu ambasadorii croației și sloveniei Ministrul pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorii Croației și Sloveniei la București.

Ministrul pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit, miercuri, cu ambasadorii Croației și Sloveniei la București. În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Croaţia la Bucureşti, Davor Vidiš, s-a exprimat interesul comun al ambelor părţi de a întări sprijinul reciproc acordat comunităţii băieşe şi istro-române aflate pe teritoriul Croaţiei, cu accent asupra dimensiunii de educaţie şi culturale. Ministrul român a mulţumit pentru finanţarea deschiderii şcolii din Şuşneviţa, anul trecut, în parteneriat cu statul român, în cadrul căreia se predă dialectul istro-român. De asemenea, au fost puse în perspectivă organizarea unor proiecte academice şi de cercetare privind dialectele româneşti, sud-dunărene.

 

La întâlnirea cu Mihael Zupančič, Ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti, Andreea Păstîrnac a propus iniţierea unor proiecte comune în vederea promovării identităţii culturale a celor două comunităţi şi a asigurat, în acest sens, partea slovenă de sprijinul ministerului pe care îl conduce.

 

Cei doi oficiali au discutat despre schimbul de bune practici în domeniul susţinerii comunităţilor aflate în afara graniţelor naţionale şi a modului în care cele două state pot aborda, în context european, problematicile cu care acestea se confruntă.


www.rri.ro
Publicat: 2017-02-23 16:33:00
Vizualizari: 776
TiparesteTipareste