Scrisorile călătoare

scrisorile călătoare Sute de călători din Alba Iulia, localnici, dar şi turişti, au avut parte de o surpriză inedită de opt martie. Au trebuit doar să facă un tur al oraşului cu autobuzul

Sute de călători din Alba Iulia, localnici, dar şi turişti, au avut parte de o surpriză inedită de opt martie. Au trebuit doar să facă un tur al oraşului cu autobuzul În era mesajelor trimise pe email, reţele sociale sau prin SMS, oamenii au fost îndemnaţi să trimită scrisori ca pe vremea bunicilor: scrise de mână, cu stiloul şi sigilate.


Unul dintre autobuzele Societăţii de Transport Public din Alba Iulia a fost decorat cu 300 de scrisori, care au fost lipite pe scaune şi geamuri, inclusiv în exterior, spre nedumerirea multor călători. Aceştia au fost invitaţi să citească mesajul scris de mână din interiorul acestora şi să lase epistola altundeva, pentru alte persoane.În fiecare scrisoare, era scris caligrafic, cu stiloul următorul text: "Dragă călătorule, e opt martie şi celebrăm bucuria fiecăruia dintre noi. Lumea are nevoie de oameni ca tine. Zâmbeşte şi uită-te în jur: ce gest mic, dar de impact, ai face pentru cineva? P.S. Poţi lăsa acest mesaj pentru un alt străin sau îl poţi păstra."


Plicurile, sigilate cu ceară, de care era prins şi un şnur de mărţişor, au fost dezlipite de către pasagerii care au urcat în autobuzul cu scrisori călătoare şi care au luat epistolele în scopul de a-i surprinde, la rândul lor, pe alţi localnici. Una dintre persoanele care a circulat cu autobuzul respectiv a venit special pentru acest lucru şi pentru a lăsa, la rândul ei, un volum, în cadrul acţiunii "Uită o carte, de 8 martie".


Proiectul face parte din Campania "Scrisori călătoare". Practic, cu acest proiect se ajunge prin fiecare oraş şi se decorează câte un autobuz cu 300 de scrisori, cu scopul de a le oferi oamenilor un zâmbet. Practic, responsabile de relansarea scrisului de mână, ca formă elegantă de comunicare, sunt două tinere din Bucureşti, Cristina Dobrescu şi Loredana Munteanu. Scrisoarea a reprezentat un fel de monedă de schimb au declarat cele două tinere.  Oamenii o primesc, o citesc şi scopul e să o lase în altă parte, ducând bucuria mai departe


Evenimentul a fost organizat de Asociaţia "Arta nu muşcă", prin Livrez Dragoste - Atelierul de scrisori, şi Primăria municipiului Alba Iulia.


www.rri.ro
Publicat: 2017-03-09 14:52:00
Vizualizari: 600
TiparesteTipareste