"Rechinii Albi" s-au întors din Afganistan

"rechinii albi" s-au întors din afganistan Batalionului 341 Infanterie „Constanţa” este din nou acasă, proaspăt întors din Afganistan.

Batalionului 341 Infanterie „Constanţa” este din nou acasă, proaspăt întors din Afganistan. Marți, în Piaţa Ovidiu din Constanţa, a avut loc ceremonia de repatriere din teatrul de operaţii a "Rechinilor Albi", care au participat la misiunea NATO Resolute Support (RS), se va desfășura marți, 21 martie, începând cu ora 11.00, în Piaţa Ovidiu din Constanţa.

 

Misiunea a fost duă la îndeplinire de un număr de 420 militari români, în perioada august 2016 – martie 2017. Acești au ecurizarat aeroportului Kandahar şi personalul RS dislocat în această bază militară, cu scopul asigurării protecţiei Forţelor de Coaliţie şi a operaţiilor executate de echipele de consiliere şi asistenţă.

Comandantului Batalionului 341 Infanterie, lt. col. Liviu Necula, a preciyat că două dintre companiile batalionului au răspuns de o parte a zonei de apărare a bazei militare Kandahar, o a treia companie a avut misiunea de a asigura protecția consilierilor forțelor de securitate și apărare afgane, în timp ce compania a patra a trebuit să asigure securitatea principalului punct de acces în baza Kandahar.

 

Necula a vorbit şi despre momentele dificile când militarii români au fosr răniţi şi a lăudat coelgii care s-au comportat "cu profesionalism, cu responsabilitate, militarii în sine au dat dovadă de mult profesionalism, de dăruire pe timpul misiunii"

 

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-03-21 14:15:00
Vizualizari: 642
TiparesteTipareste