Jurnal românesc - 10.04.2017

jurnal românesc - 10.04.2017 Legea vaccinării - în dezbatere publică pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii. Pentru vaccinurile care necesită doar contracte de achiziţie vor exista acorduri-cadru încheiate pe o perioadă de patru ani.

Programul RABLA 2017 începe după Paşti. Programul de stimulare a înnoirii parcului auto vine din acest an cu bonusuri pentru cei care vor să-şi cumpere o maşină hibrid sau electrică. Prima de casare pentru maşinile cu propulsie clasică rămâne de 6.500 de lei, în timp ce pentru cele electrice urmează să se acorde un ecobonus ce poate ajunge până la 10.000 de euro. Ministerul Mediului pune la bătaie, pentru Programul RABLA, 180 de milioane de lei.


Legea salarizării unitare pentru bugetari ar urma să intre în vigoare la 1 iulie, după dezbatere şi adoptare în Parlament. Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat că proiectul, trimis legislativului, va putea fi modificat, inclusiv de către sindicate. Ministrul muncii a mai spus că primii care vor lua bani mai mulţi vor fi militarii şi poliţiştii, odată cu intrarea în vigoare a legii. Pentru celelalte categorii de bugetari, salariile vor începe să crească de la 1 ianuarie, anul viitor. Potrivit proiectului de lege privind salarizarea unitară, cea mai mare retribuţie din sectorul public îi va reveni preşedintelui ţării şi va fi echivalentul a douăsprezece salarii minime pe economie. Vor creşte, de asemenea, şi salariile parlamentarilor, dar şi ale judecătorilor şi procurorilor.


Legea vaccinării - în dezbatere publică pe site-ul oficial al Ministerului Sănătăţii, potrivit ministrului Florian Bodog. El a precizat, recent, că pentru vaccinurile care necesită doar contracte de achiziţie vor exista acorduri-cadru încheiate pe o perioadă de patru ani, pentru a fi prevenite problemele de aprovizionare. Legea vaccinării va ajunge în Parlament peste o lună.


Episcopul Macarie Drăgoi, reprezentant al Episcopiei Ortodoxe a Europei de Nord a vizitat-o pe românca rănită în atentatul care a avut loc vineri la Stockholm, în Suedia. Femeia, de 83 de ani, este internată într-un spital din capitala suedeză. Ea a fost lovită de fragmente de beton proiectate de camionul care a intrat în mulţime şi are piciorul fracturat în două locuri. Potrivit unui comunicat al Episcopiei Europei de Nord, episcopul Macarie a încurajat-o pe rănită şi i-a oferit ajutorul de care ar putea avea nevoie. 4 persoane şi-au pierdut viaţa şi 15 au fost rănite în urma atacului de la Stockholm.


Poliţia de Frontieră preconizează o creştere a numărului de persoane şi autoturisme care vor tranzita graniţele cu Republica Moldova, Bulgaria şi Ungaria pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Alexandra Popescu, recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei pentru a se evita aglomeraţia şi creşterea timpilor de aşteptare. Aceasta a declarat că s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor. Va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei şi în funcţie de trafic se vor crea fluxuri suplimentare de control în punctele de frontieră pe sensul de intrare sau de ieşire din ţară, după caz - a mai anunţat oficialul.


Poliţiştii români au desfăşurat, în prima parte a anului, o operaţiune împotriva pirateriei online. Au fost întocmite 185 de dosare penale, dintre care 57 ţin de proprietate intelectuală, 60 pentru înşelăciune şi 26 pentru evaziune fiscală, se arată într-un comunicat de presă. Au fost depistate totodată 54 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice şi au fost recuperaţi peste 850.000 de lei, iar bunuri de aproape 80.000 de lei au fost confiscate. 


www.rri.ro
Publicat: 2017-04-10 12:15:00
Vizualizari: 310
TiparesteTipareste