Mamaia

mamaia Staţiunile Mamaia şi Vama Veche, Valea Prahovei şi Băile Felix au atras cei mai mulţi turişti pentru vacanţa de 1 Mai, potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Staţiunile Mamaia şi Vama Veche, Valea Prahovei şi Băile Felix au atras cei mai mulţi turişti pentru vacanţa de 1 Mai, potrivit unui comunicat  ANAT (Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism). Sezonul odată deschis pe litoralul românesc al Mării Negre, vă propunem astăzi să ne oprim în staţiunea Mamaia.


Pentru minivacanţa de 1 mai, gradul de ocupare a fost de 100% în Mamaia şi Vama Veche, urmate la mare distanţă de Neptun şi Mangalia, pachetele de vacanţă fiind cumpărate într-o proporţie covârşitoare încă din momentul lansării.


Mamaia este şi cea mai tentantă destinaţie turistică de pe litoralul românesc, care şi-a propus în ultimii ani să devină locul distracţiei în Europa. Traian Bădulescu, consultant şi jurnalist de turism, vicepreşedinte al Clubului Presei de Turism FIJET România, ne spune cum şi-a deschis staţiunea porţile pentru acest început de sezon: "Turiştii, de 1 mai, au ales în special Mamaia şi la polul opus Vama Veche. În Mamaia au fost foarte multe evenimente, totul a culminat cu Festivalul Sun Waves care a adus mii de străini în Mamaia, chiar o premieră. În continuare vor fi foarte multe evenimente şi festivaluri, prin evenimente, dincolo de cele din cluburi, Mamaia a reuşit să atragă foarte mult în ultimii ani, pas cu pas. Recomand turiştilor care vor să-şi rezerve un sejur să se grăbească, pentru că deja gradul de ocupare pentru vârful de sezon în special în Mamaia este de vreo 70%."


Cu adevărat, odată cu organizarea din ce în ce mai multor evenimente, staţiunea şi-a pierdut din tenta de staţiune pentru familii aşa cum era cândva, devenind o destinaţie în special pentru tineri, pentru cei dornici de distracţie. Pe de altă parte, amenajările făcute în ultimii ani au dus şi la lărgirea plajei care are un nisip de calitate.


Turiştii sunt invitaţi să cunoască staţiunea printr-o plimbare cu autobuze etajate sau cu telegondola. De asemenea, majoritatea hotelurilor organizează evenimente la piscină, iar în parcul acvatic Aqua Magic, în fiecare weekend se organizează petreceri. În plus, în weekend cluburile vă întâmpină cu DJ internaţionali.


În Satul de vacanţă, în plin sezon, sunt găzduite o serie de festivaluri, precum şi un carnaval pentru copii, "Aventură în lumea poveştilor".


Iar dacă pentru programul de seară cluburile vă aşteaptă la tot pasul, organizând până târziu în noapte petreceri sofisticate, pe parcursul zilei, programul de plajă poate fi combinat cu agrementul şi cu vizitarea obiectivelor turistice. Spre exemplu, insula Ovidiu este un obiectiv turistic inedit de pe lacul Siutghiol. Insula este o adevărată oază de verdeaţă, unde funcţionează un complex turistic cochet, devenind locul preferat de cei care vor să se desprindă, măcar pentru câteva ore, de agitaţia litoralului. Numele acesteia provine de la faimosul poet al Romei antice, Publius Ovidius Naso, exilat la Tomis, numele antic al oraşului Constanţa. Tot aici, vaporaşul Ovidius oferă turiştilor plimbări pe lac. Vaporul oferă posibilitatea organizării la bord a evenimentelor, în restaurant sau pe terasă.


În speranţa că v-am convins să treceţi Mamaia pe lista locurilor de vizitat în România, vă aşteptăm şi data viitoare cu o nouă destinaţie. 


www.rri.ro
Publicat: 2017-05-03 11:32:00
Vizualizari: 480
TiparesteTipareste