Permisele de conducere din România, valabile pe tot teritoriul Uniunii Europene

permisele de conducere din românia,  valabile pe tot teritoriul uniunii europene Români care au rezidenţă în Spania vor cere reînnoirea permisului de conducere românesc numai în momentul expirării, pierderii sau furtului acestuia.

Conform Directivei 126/2006/CE a Parlamentului European, cetățenii europeni  cu rezidență într-un stat UE, altul decât cel de unde provin, trebuie să solicite reînnoirea permisului de conducere în statul unde au rezidență.

Români care au rezidenţă în Spania vor cere reînnoirea permisului de conducere românesc  numai în momentul expirării, pierderii sau furtului acestuia. Potrivit Ambasadei României la Madrid,  aceştia trebuie să se adreseze Direcţiei de Trafic din provincia spaniolă în care își au rezidenţa.


Românilor care au luat permisul de conducere românesc înainte de a fi rezidenţi în Spania (înainte de a obţine NIE), li se recunosc toate categoriile obţinute până la data respectivă, pentru categoriile BTP, C1, C1E, C, CE D1, D1E, D, DE, valabilitatea fiind de 5 ani


www.rri.ro
Publicat: 2017-05-07 18:40:00
Vizualizari: 418
TiparesteTipareste