Peste 25 de metri de salam de biscuiţi

peste 25 de metri de salam de biscuiţi Cel mai mare salam de biscuiți din România, în lungime de 25,6 metri, a fost pregătit de chef Cosmin Toma, duminică, la Alba Iulia, în cadrul festivalului „Alba Carolina Food Fest”.

27 de kilograme de biscuiți, 4 kilograme de ciocolată, 4 kilograme de rahat, 2 kilograme de nucă de cocos, 11 litri de lapte, 30 de pachete de unt, 35 de esențe de rom și un kilogram de stafide sunt cantităţile care au intrat la sfârşitul săptămânii trecute în prepararea unui salam de biscuţi-gigant. Cel mai mare salam de biscuiți din România, în lungime de 25,6 metri, a fost pregătit de chef Cosmin Toma, duminică, la Alba Iulia, în cadrul festivalului „Alba Carolina Food Fest”. Douăzeci de bucătari au lucrat mai bine de două ore pentru finalizarea preparatului.

 

Salamul de biscuiți este un desert simplu și delicios, îndrăgit de toată lumea. Se prepară foarte repede și nu necesită coacere, fiind astfel un desert excelent și pe timp de vară.

 

Chef Cosmin Toma spune că i-a venit această idee pentru a promova deserturile româneşti naționale: „Oricând putem concura cu bucătăria franțuzească. Am păstrat <rețeta bunicii> pe lângă care am adăugat câteva ingrediente, am adăugat stafide, am adăugat nucă de cocos”.

 

Salamul de formă triunghiulară a fost întins de către bucătari și măsurat mai apoi de viceprimarul municipiului Alba Iulia, Paul Voicu. În continuare, acesta a fost tăiat felii și împărțit celor prezenți la eveniment, din salamul gigant obţinându-se peste 500 de porții.

 


www.rri.ro
Publicat: 2017-05-16 16:04:00
Vizualizari: 639
TiparesteTipareste