Turneul Flautul Fermecat, din nou sub genericul Clasic VIP

turneul flautul fermecat, din nou sub genericul clasic vip Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, a înregistrat un mare succes în toamna anului 2016

Turneul Flautul Fermecat, sub genericul Clasic VIP, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, a înregistrat un mare succes în toamna anului 2016, când cei doi muzicieni au oferit publicului, pe scenele din România, un program spectaculos. Dat fiind entuziasmul cu care au fost primiţi în localităţile în care au ajuns, cei doi au decis să continue turneul cu acelaşi program atractiv şi în această primăvară.


Cea de-a şaptea ediţie a turneului Flautul Fermecat se desfăşoară în perioada 20 mai-13 iunie. Primul recital va avea loc de Noaptea Muzeelor, la Pavilionul Marcel Guguianu al Muzeului de Artă Vasile Pârvan din Bârlad, iar vizitatorii vor fi acompaniaţi în vizita lor de sunetul unic al flautului de aur Muramatsu. Cei doi interpreţi vor aduce în faţa publicului unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne şi Mozart.


"Mulţumim că nu ne-aţi ocolit. A fost o seară de poveste pentru oraşul nostru". "Cred că începem şi noi să fim pe harta culturală. Ce seară specială!" "La noi în oraş nu au mai fost până acum astfel de evenimente şi constat cu plăcere ce multă lume a venit. Mulţi nu au mai putut pentru că locurile s-au epuizat rapid. Deci vă mai aşteptăm!", au spus spectatorii care au ascultat aceste lucrări toamna trecută.


"Ediţia din acest sfârşit de primăvară a turneului naţional Flautul Fermecat, organizat de Radio România, păstrează programul ediţiei precedente, deoarece succesul de public de care ne-am bucurat ne-a convis să-l prelungim cu următoarea serie de recitaluri, pentru ca viitorii noştri spectatori să aibă parte, şi ei, de frumuseţea inegalabilă a unor lucrări care aparţin curentului clasic, reunite sub titulatura Clasic VIP. După mai bine de două secole aceşti compozitori se află în topul preferinţelor interpreţilor şi melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esenţiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal să devină modele şi pentru VIP-urile efemere care tranzitează societatea noastră cu surle şi trâmbiţe, destabilizând adevăratele judecăţi de valoare. Muzica sublimă a acestui recital va aduce multă bucurie şi frumuseţe în sufletele celor care vor binevoi să ne asculte'' - Ion Bogdan Ştefănescu.


Există un adevărat club al flautiştilor care cântă pe flaut Muramatsu de aur, precum cel al violoniştilor care cântă pe Stradivarius sau Guarnieri. Aceasta pentru că Muramatsu este prima companie din Japonia care a început să facă flaute pentru profesionişti încă de la începutul secolului al XX-lea. Cu timpul a devenit Rolls Royce-ul flautelor pe plan mondial şi a transformat instrumentul într-o operă de artă. Ion Bogdan Ştefănescu este singurul flautist din România care beneficiază de un astfel de instrument.


Itinerar:

20 mai, ora 19:00 - Bârlad, Pavilionul Marcel Guguianu;

22 mai, ora 19:00 - Deva, Sala Pro Arte;

23 mai, ora 19:00 - Alba Iulia, Casa de Cultură;

2 iunie, ora 19:00 - Piteşti, Centrul Multifuncţional;

7 iunie, ora 19:00 - Bucureşti, Ateneul Român;

13 iunie, ora 19:00 - Braşov, Sala Patria.


Amănunte pe www.flautuldeaur.ro


Eveniment Radio România.



www.rri.ro
Publicat: 2017-05-16 17:23:00
Vizualizari: 920
TiparesteTipareste