Sportivul săptămânii - Scrimera Bianca Pascu

sportivul săptămânii - scrimera bianca pascu La Campionatele Europene de scrimă, Bianca Pascu a câştigat bronzul la sabie individual.

Oraşul Tbilisi, capitala Georgiei, a găzduit, săptămâna trecută, Campionatele Europene de scrimă. Obiectivul delegaţiei române a fost obţinerea unei medalii. În cele din urmă, scrimerii români au urcat de două ori pe podium.

În prima zi a competiţiei, lunea trecută, Bianca Pascu a câştigat bronzul la sabie individual. În ultima zi, duminică, echipa feminină de spadă a României, într-o formulă foarte tânără, a cucerit tot medalia de bronz. Din formaţie au făcut parte Amalia Tătăran, Greta Vereş, Raluca Sbîrcia şi Adela Danciu.

 

În urma acestor rezultate, Radio România Internaţional a desemnat-o pe Bianca Pascu Sportivul Săptămânii.

Bianca este legitimată la clubul Dinamo Bucureşti. S-a născut la 13 iunie 1988, la Braşov. Practică scrima de la vârsta de 10 ani. A obţinut primele sale rezultate de top în 2008, când a câştigat medalia de argint la individual şi pe echipe la Campionatul European pentru juniori de la Gent. În 2011, la Universiada de vară de la Shenzhen, a câştigat medalia de argint. Anul acesta, şi-a anunţat ascensiunea încă de la concursul de Grand Prix de la Moscova, din debutul lunii iunie, când a ocupat locul 3. Performanţa de la Tbilisi este cea mai mare din întreaga sa carieră. În clasamentul mondial al probei feminine de sabie, scrimera română ocupă, în acest moment, locul 13.

 

În iulie, în urma rezultatului din Georgia, Bianca Pascu va fi printre favoritele probei de scrimă la Mondialele găzduite de oraşul german Leipzig. Are ca obiectiv obţinerea unei medalii. Pentru pregătirea Mondialelor, Bianca se antrenează cu lotul masculin de sabie al României, sub conducerea antrenorului Florin Zalomir.


www.rri.ro
Publicat: 2017-06-20 12:22:00
Vizualizari: 781
TiparesteTipareste