Invitaţie la lectură în Parcul Central din Miercurea Ciuc

invitaţie la lectură în parcul central din miercurea ciuc Trei căsuţe din lemn au fost amplasate ieri în Parcul Central din Miercurea Ciuc, dar nu pentru a fi folosite de păsări, ci de oameni.

Trei căsuţe din lemn au fost amplasate ieri în Parcul Central din Miercurea Ciuc, dar nu pentru a fi folosite de păsări, ci de oameni. Aceste căsuţe, vopsite în culori vesele, sunt, de fapt, minibiblioteci în care se află cărţi în mai multe limbi. Iniţiatorii proiectului au subliniat că acesta are scopul de a-i îndemna pe locuitori la lectură, dar şi la "o atitudine responsabilă faţă de mijloacele folosite în comun". Ideea acestui proiect de încurajare a lecturii şi de promovare a cărţii şi a culturii în limba maternă sau într-o limbă străină provine din Marea Britanie unde se bucură de popularitate, mai ales în zonele rurale. La Miercurea Ciuc, proiectul a fost iniţiat de Centrul Educaţional "Spektrum" al cărui director executiv, Lázár Csilla, a declarat că există familii care nu au biblioteci acasă şi acest proiect oferă o şansă celor care nu au bani să îşi cumpere cărţi, dar şi tuturor iubitorilor de lectură.

            

În aceste mini-biblioteci amplasate la o înălţime accesibilă şi copiilor sunt cărţi în limbile română, maghiară, engleză, dar şi reviste, care se adresează cititorilor de toate vârstele. Regulamentul de funcţionare este foarte simplu şi este prezentat în limbile română şi maghiară pe cele trei căsuţe din parc: "Împrumută o carte, iar după ce ai terminat-o de citit, o aduci înapoi! Dacă, totuşi, vrei s-o păstrezi, donează o altă carte!".


www.rri.ro
Publicat: 2017-06-23 14:15:00
Vizualizari: 1106
TiparesteTipareste