Preparate din muşchiuleţ de porc

preparate din muşchiuleţ de porc În această editie vă prezentăm câteva preparate din muşchiuleţ de porc.

În această editie vă prezentăm câteva preparate din muşchiuleţ de porc. Tăiat în bucăţi mai mici şi condimentat cu cimbru, busuioc şi piper, muşchiuleţul de porc poate fi făcut direct pe grătar. Există şi câteva preparate care necesită mai mult timp de pregătire, dar care au mai multe ingrediente în comparaţie cu muşchiuleţul la grătar.

            

Muşchiuleţul de porc împletit la cuptor se pregăteşte destul de simplu şi de repede, câştigând şi la aspectul estetic în comparaţie cu muşchiuleţul la grătar. Avem nevoie de un muşchiuleţ pe care îl tăiem, cu grijă, longitudinal, în trei şuviţe. Aceste şuviţe trebuie împletite precum coada unei fete, iar la capăt trebuie prinse cu ajutorul unei scobitori. Muşchiuleţul astfel împletit poate fi împănat cu bucăţi de usturoi şi cu mici bucăţi de costiţă. Uns apoi cu puţin ulei, muşchiuleţul trebuie introdus la cuptor şi lăsat la foc potrivit circa 45 de minute.

            

Un alt preparat obţinut în cuptor este muşchiuleţul de porc cu verdeţuri. De menţionat că în România se folosesc uneori în bucătărie vase poroase de lut în care sunt preparate cu mare succes sarmalele. De această dată folosim vasul de lut pentru a prepara muşchiuleţul de porc. În primul rând, vasul de lut trebuie scufundat integral în apă şi lăsat circa 15 minute pentru a trage apă în pereţii săi. Aşezăm în vasul de lut un amestec de mazăre, fasole păstăi şi legume mărunţite: cartofi, ceapă, ardei gras, roşii. Deasupra, tăiat în bucăţi mici şi subţiri, aşezăm muşchiuleţul de porc. Acoperim vasul cu capacul său, de asemenea, din lut şi îl introducem în cuptorul rece. Creştem treptat temperatura cuptorului şi lăsăm vasul acolo circa 45 de minute. Pentru a se rumeni puţin, scoatem capacul vasului şi mai lăsăm preparatul nostru în cuptor încă un sfert de oră.

            

Muşchiuleţul poate fi umplut cu legume sau cu carne. De asemenea, dintr-un muşchiuleţ putem obţine o ruladă cu carne tocată. Pentru ruladă, avem nevoie de un muşchiuleţ ceva mai mare, de circa un sfert de kg de carne tocată de viţă, de două cepe, de un morcov, cimbru uscat, piper măcinat. Tocăm ceapa şi o călim în puţin ulei într-o tigaie. Adăugăm morcovul ras şi apoi carnea de vită. Stingem cu puţină apă, apoi condimentăm cu cimbru şi cu piper măcinat, iar spre final adăugăm un pahar de vin şi sare după gust. Tăiem muşchiuleţul pe lung astfel încât să îl întindem cât mai mult, eventual îl batem putin şi îl condimentăm cu puţin piper. Întindem pe el amestecul de carne tocată şi legume călite şi apoi rulăm, iar capetele muşchiuleţului le strângem cu nişte scobitori. Ungem cu ulei rulada astfel obţinută şi o punem într-un vas în care am turnat puţină apă, ba chiar şi puţin vin. Din când in când stropim muşchiuleţul cu sosul din vas şi îl ţinem în cuptor circa jumătate de oră până se rumeneşte. Se taie în felii cu grosimea de un deget şi se serveşte pe un platou cu aperitive calde. De asemenea, poate fi servit şi ca fel principal, alături de o garnitură


www.rri.ro
Publicat: 2017-07-01 10:00:00
Vizualizari: 1112
TiparesteTipareste