MRP la ceremonia de premiere a participanților primei serii de tabără „ARC” de la Sulina

mrp la ceremonia de premiere a participanților primei serii de tabără „arc” de la sulina Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent, astăzi, 1 iulie a.c., la ceremonia de premiere a participanților primei serii de tabere "ARC" de la Sulina.

Secretarul de stat, Veaceslav Șaramet, de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost prezent, astăzi, 1 iulie a.c., la ceremonia de premiere a participanților primei serii de tabere "ARC" de la Sulina. 


Programul a inclus o prezentare de costume populare vechi de un secol din Bulgaria, dansuri autentice românești din Valea Timocului Bulgăresc, un recital de poezie românească susținut de copii din satele Cutova, Coșava, Bregova, Cosova, Slînotrîn, Vidin, Gânzova, coordonați de doamna profesoară de limba română Lucica Gheorghieva din cadrul Asociației "AVE" , Uniunea Etnicilor Români din Bulgaria, precum și o prezentare de carte "Amintirile unui vlah - De la Găureni la București".


În acest context, demnitarul român a reiterat următoarele: "Ministerul pentru Românii de Pretutindeni își dorește ca prin programul de tabere "ARC" să încurajeze dezvoltarea și promovarea limbii române, care în viziunea noastră este pilonul principal în menținerea identății românești. Ne bucurăm să vă avem parteneri de dialog în acest demers și totodată să vedem implicarea dumneavoastră în transmiterea ideii de românism generațiilor viitoare. În opinia noastră, interacțiunea dintre copii este esențială în materializarea unei conexiuni, nu doar la nivel personal, între participanții aflați în tabără, cât și la nivel general, prin stabilirea unei legături cu România și ce înseamnă ea pentru fiecare din noi, de la copil, la adult, la român de pretutindeni. Ministerul își propune să vă sprijine în acest sens, de aceea am inclus programul de tabere în Strategia Națională pentru Românii de Pretutindeni 2017-2020. Ne dorim ca acest program să devină o tradiție pe care să o menținem mult timp de acum încolo".


La finalul evenimentului, secretarul de stat a înmânat tuturor copiilor, tinerilor și profesorilor însoțitori veniți din Republica Moldova,Ucraina, Bulgaria, Italia și Kazahstan, materiale inscripționate cu logoul taberei "ARC".


La eveniment au mai fost prezenți : vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, domnul Dumitru Mergeani și directorul Direcției pentru Tineret și Sport, domnul Liviu Urlich.


MRP mulțumește partenerilor media : TVR internațional, Radio România Internațional și Agerpres pentru sprijin și colaborare.


www.rri.ro
Publicat: 2017-07-01 20:43:00
Vizualizari: 692
TiparesteTipareste