Sport Club RRI - Canotaj

sport club rri - canotaj La Lucerna, în Elveţia, a avut loc, săptămâna trecută, Regata anuală de canotaj academic. Este una dintre cele mai prestigioase întreceri din lumea sportului cu vâsle şi rame, având debutul oficial în 1933.

La Lucerna, în Elveţia, a avut loc, săptămâna trecută, Regata anuală de canotaj academic. Este una dintre cele mai prestigioase întreceri din lumea sportului cu vâsle şi rame, având debutul oficial în 1933. La această oră, competiţia figurează ca etapă în calendarul Cupei Mondiale şi aduce la start, de regulă, cam toată crema canotajului internaţional. Mai mult, anul acesta, Regata de la Lucerna a reprezentat cea mai importantă întrecere dinaintea Campionatelor Mondiale, programate la sfârşitul lunii septembrie, în statul american Florida.


La ediţia 2017 a Regatei Lucerna, România a fost reprezentată de patru echipaje, dintre care trei masculine şi unul feminin. La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu şi Marian Enache au ocupat locul 5 în finala B. La doi rame fără cârmaci, Mihăiţă Ţigănaşu şi Cosmin Pascari s-au situat pe locul 4 în finala A, la fel ca şi echipajul masculin de 8+1.


Performanţa numărul unu a delegaţiei române a fost realizată de echipajul feminin de 8+1, compus din Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Denisa Tâlvescu, Mădălina Bereş, Iuliana Popa, Adelina Boguş, Laura Oprea şi Daniela Druncea la cârmă, echipaj care a câştigat finala A. România s-a impus categoric, terminând cursa cu mai bine de două secunde înaintea ambarcaţiunii de pe locul 2, cea a Noii Zeelande. Pe trei s-a clasat echipajul Marii Britanii, care a trecut linia de sosire cu aproape 8 secunde în urma României.


A surprins întrucâtva modul categoric în care s-a impus ambarcaţiunea română. Explicaţia vine din faptul că ne aflăm în primul an al noului ciclu olimpic, iar multe loturi naţionale sunt în reconstrucţie. La 8+1 feminin, România a arătat că şi-a structurat deja un echipaj puternic. Victoria de la Lucerna vine astfel ca o confirmare a rezultatului excelent din mai, de la Europenele din Cehia, când fetele de la 8+1 s-au clasat pe primul loc.www.rri.ro
Publicat: 2017-07-12 11:00:00
Vizualizari: 186
TiparesteTipareste