Eforie Nord

eforie nord Astăzi vă invităm la Eforie Nord, a doua staţiune turistică de pe litoralul românesc al Mării Negre ca mărime.

Astăzi vă invităm la Eforie Nord, a doua staţiune turistică de pe litoralul românesc al Mării Negre ca mărime. Este o staţiune cu un regim balneoclimateric permanent, amplasată la est de lacul Techirghiol, lac recunoscut pentru proprietăţile curative ale nămolului de aici.


Staţiunea Eforie Nord se află la o distanţă de aproximativ 15 km de oraşul Constanţa şi beneficiază de o climă mediteraneană, caracterizată prin veri fierbinţi cu temperaturi medii cuprinse între 22-30 de grade Celsius şi de o rată a precipitaţiilor scăzută.


Plaja din Eforie Nord se întinde pe o suprafaţă de circa 3 km, cu o lăţime maximă, în partea de sud de 100 m. Ea este aparată de diguri în larg, care o feresc de valuri şi curenţi în porţiunile mai înguste din dreptul falezei. Aici soarele străluceşte 10-12 ore pe zi, condiţiile pentru plajă fiind optime.


Iuliana Tasie, directoarea unui hotel, ne-a spus cum este acum la Eforie Nord şi de ce merită să venim aici:"Este foarte frumos, este foarte verde, rămâne o staţiune căutată, atât de familişti, dar nu numai. În capete de sezon, avem oaspeţi care sosesc pentru tratament, având colaborarea cu zona balneară din Techirghiol şi nu numai. În Eforie Nord s-au înfiinţat foarte multe centre balneare. O motivaţie extraordinară pentru a veni aici este sănătatea, în primul rând, iar în al doilea rând faptul că avem o plajă mare, o apă frumoasă, hoteluri de trei şi patru stele, majoritatea şi-au deschis piscine chiar în interiorul complexului, toate facilităţile pentru familii cu copii şi pentru oameni care vor să se bucure de soare pe litoralul românesc."


Staţiunea a fost infiinţată practice în anul 1894, când a fost construit un sanatoriu balneoclimateric. Astăzi, baza de trament din staţiunea Eforie Nord funcţionează pe toată perioada anului şi dispune de o infrastructură bine dezvoltată.  De la Iuliana Tasie am aflat care sunt cele mai căutate proceduri: "Clar sunt cele care sunt însoţite de nămol, de resursa naturală, tot ce înseamnă baie cu nămol, masaj cu nămol, cataplasmă cu nămol, îmbăierea în apa sărată din lacul Techirghiol, kinetoterapie, hidrokinetoterapie sunt cele mai căutate şi au cel mai mare impact."


Lacul Techirghiol este situat la sud faţă de staţiunea Eforie Nord. Este cel mai bogat lac cu nămol terapeutic din România, compus din elemente organice amestecate cu substanţe minerale constituind principalul element în tratamentul afectiunilor reumatismale, respiratorii sau bolilor sistemului nervos periferic. Este cel mai întins lac salin din ţara noastră, cu o suprafaţă de 11,7 kilometri pătraţi. Acest liman fluvio-maritim, care a fost cândva un golf de mare, formează în prezent o rezervaţie faunistică unde trăiesc peste 124 de specii de păsări, multe dintre ele rarităţi. Lacul reprezintă şi o însemnată bază de agrement fiind dotat cu numeroase bărci şi şalupe.


Dar pentru a beneficia de un sejur la Eforie Nord în orice perioadă vă recomandăm să vă faceţi rezervări din timp, hotelurile fiind altfel ocupate


www.rri.ro
Publicat: 2017-07-19 15:13:00
Vizualizari: 178
TiparesteTipareste