Sport Club RRI – Canotaj

sport club rri – canotaj Juniorii readuc gloria României la Mondialele de cantotaj cu şase medalii câştigate: 2 de aur, 2 de argint şi 2 de bronz

Săptămâna trecută au avut loc, în Lituania, la Trakai, Campionatele Mondiale de canotaj pentru juniori. În clasamentul pe naţiuni, România a ocupat primul loc, după ce a obţinut 2 medalii de aur, 2 de argint şi 2 de bronz. Aurul a fost adus de Adriana Ailincăi şi Maria Tivodariu în proba feminină de doi rame fără cârmaci şi de echipajul feminin de patru vâsle, compus din Larisa Elena Roşu, Andreea Grăpinoiu, Simona Geanina Radiş şi Tabita Maftei.

 

La competiţie au fost înscrişi 742 sportivi din 59 de ţări, cu 258 de ambarcaţiuni. Cele şase medalii aduse de juniori din Lituania reprezintă al treilea rezultat bun al canotajului românesc în 2017. La Europenele din mai, din Cehia, România a obţinut patru medalii, dintre care trei de aur. În iulie, în Bulgaria, la Mondialele de tineret, au fost câştigate alte patru medalii, dintre care două de aur şi două de argint.

 

Am întrebat-o pe preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, dacă se aştepta la un debut atât de bun al noului ciclu olimpic. TRACK: “În fiecare an mă aştept la un start foarte bun, dar niciodată nu iese aşa cum îţi doreşti sau întotdeauna este loc şi de mai bine. Chiar şi în acest an, când, din punctul meu de vedere, canotajul românesc, la început de ciclu olimpic, are rezultate foarte bune, îmi doresc mai multe medalii. La Europene, la juniori, la tineret, pentru că ştim cât investim, ştim ce sportivi avem, ce echipaje…”.

 

La sfârşitul lunii septembrie sunt programate, la Sarasota, în statul american Florida, Campionatele Mondiale ale seniorilor. De acolo ne va veni - sau nu - confirmarea drumului bun pe care se află canotajul românesc. Elisabeta Lipă: “Campionatul Mondial de seniori este competiţia supremă. Acolo ne dorim cât mai multe medalii. Având în vedere că, anul acesta, campionatele mondiale sunt tocmai în Statele Unite, nu ne permitem să ducem multe echipaje şi o să încercăm să ducem cele mai bune dintre cele mai bune”. 


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-09 12:26:00
Vizualizari: 819
TiparesteTipareste