Finanțări nerambursabile pentru mass-media în limba română de peste hotare

finanțări nerambursabile pentru mass-media în limba română de peste hotare Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi-a propus să promoveze limba română la nivel educațional şi prin mass-media în diaspora.

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstârnac, a declarat , recent, la Suceava, că unul dintre obiectivele ministerului pe care-l coordonează se referă la păstrarea identității naționale, iar în acest sens se are în vedere finanțarea de proiecte ce presupun extinderea, profesionalizarea și eficientizarea mass-media în limba română.

 

''Unul din obiectivele majore ale Ministerului este păstrarea identității spirituale și lingvistice a românilor aflați astăzi în afara granițelor. Avem comunități foarte mari care s-au stabilit deja de 15-20 de ani. (...) Încercăm să abordăm pe două paliere, limba română la nivel educațional și limba română promovată prin mass-media în diaspora. Există un număr ridicat de publicații, de ziare, de televiziuni, de posturi de radio și publicații on-line în limba română ale românilor din afara granițelor și, prin programul de finanțare pe care-l are ministerul nostru, am încercat, în acest an, să acordăm o atenție specială publicațiilor și să le acordăm un ajutor direct prin finanțările nerambursabile pe care le acordăm. Avem un proiect de sprijinire a jurnaliștilor din Serbia unde avem comunități importante și se luptă să mențină mass-media în limba română'', a spus Andreea Păstârnac.

 

Ministrul a anunțat, de asemenea, că în semestrul doi al acestui an se va derula un program de formare pentru jurnaliștii din diaspora, la București, dar și în zone din România unde sunt studiouri teritoriale importante care realizează programe pentru comunitățile istorice, dar și pentru noua diasporă.

 

Andreea Păstârnac a precizat că bugetul ministerului este de 8 milioane de lei şi orice persoană autorizată, blog sau ONG care îndeplinește condițiile din ghidul de finanțare poate aplica, iar reprezentanții ministerul se străduiesc să răspundă afirmativ cât mai multor solicitări.


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-12 11:03:00
Vizualizari: 629
TiparesteTipareste