Noul centru al Direcţiei de Paşapoarte din Bucureşti, în Plaza Mall

noul centru al direcţiei de paşapoarte din bucureşti, în plaza mall Noul sediu al Direcţiei de Paşapoarte va funcţiona în centrul comercial Plaza România şi va prelua activitatea a trei puncte de lucru din Bucureşti.

Ghişeele din Pipera şi Piaţa Amzei rămân deschise


Noul sediu pentru eliberarea paşapoartelor din Plaza Mall va fi deschis începând de luni, 21 august, şi va prelua activitatea din sediile situate în trei sectoare ale Capitalei. Astfel, sediile din strada Ion Țuculescu nr. 42, Sector 3, strada Străduinței nr. 1, Sector 4 şi Strada Virtuții nr. 1-3, Sector 6 vor mai funcţiona doar până vineri, iar de luni se vor muta în Plaza Mall. Ghişeele din Pipera şi din Piaţa Amzei rămân deschise publicului, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.
 

"În noul centru vor funcționa 20 de ghișee, iar cetățenii vor avea posibilitatea de a plăti taxele necesare la oficiile bancare și poștale, atât în interiorul centrului comercial, cât și în proximitatea acestuia", a mai precizat purtătorul de cuvânt al MAI.
 

Adresele respectivelor sedii se găsesc pe site-ul Direcției Generale de Pașapoarte și pe site-ul Prefecturii Municipiului București.


Reprezentantul MAI a precizat că într-o zi normală de lucru la sediul din Pipera se prelucrează aproximativ 600 de cereri, în timp ce la sediile din celelalte sectoare ale Capitalei se prelucrează puţin peste 100 de cereri, şi a îndrumat cetăţenii care doresc obţinerea unui paşaport să depună cererea la unul din acestea, pentru a reduce timpul de aşteptare.
 

 

Paşaport temporar şi la sediul din Piaţa Amzei

 

Cererile pentru pașapoartele temporare, cele cu valabilitate de un an, vor putea fi depuse și la ghișeele din Piața Amzei. Această măsură a fost luată după întâlnirea pe care ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut-o cu directorul Direcției Generale de Pașapoarte, cu scopul de a reduce aglomeraţia la sediul din Pipera.


www.rri.ro
Publicat: 2017-08-17 10:41:00
Vizualizari: 696
TiparesteTipareste